# #

26 Νοε 2011

Αληθινές ιστορίες απίστευτης απάτης!


Το περιστατικό συνέβη σε πολύ στενή μου φίλη και παραμένουμε όλοι συγκλονισμένοι:

 Χθες το πρωί, λίγο μετά την αναχώρηση -όπως κάθε μέρα- για την εργασία της, βγήκε από το σπίτι της ο πατέρας της, ο οποίος μαζί με τη μητέρα της έχουν έρθει για μερικές ημέρες στην Αθήνα.

 Στην εξώπορτα συναντιέται με νεαρό καλοβαλμένο άνδρα, γύρω στα σαράντα, ο οποίος τον καλημερίζει, προσφωνώντας τον με το επίθετό του και τον ενημερώνει ότι είναι ο λογιστής της κόρης του (σ.σ. την οποία επίσης μνημονεύει ονομαστικά).
 Οπως εξηγεί, έχει μιλήσει με την ίδια, διότι το μεσημέρι λήγει η προθεσμία για την καταβολή του προστίμου ύψους 1.000 ευρώ, το οποίο της έχει επιβληθεί από την εφορία....


 Ο πατέρας θορυβείται. Ανεβαίνουν μαζί στο σπίτι και παρουσία και της μητέρας ο νεαρός «λογιστής» παίρνει από τη συσκευή του τηλέφωνο την κόρη! Στην υποτιθέμενη συνομιλία ενημερώνει ότι έχει φτάσει στο σπίτι και μόλις πάρει τα χρήματα θα σπεύσει στην εφορία!
 Ρωτάει, μάλιστα, με χαρακτηριστική άνεση τους έκπληκτους, ανήσυχους γονείς, πότε θα φύγουν, τι κάνει το εγγόνι τους κ.ά.
 Για καλή τύχη του «λογιστή», ο πατέρας έχει μόλις πάρει από την τράπεζα μέρος της σύνταξής του για να πληρώσει υποχρεώσεις του.

 Τα χρήματα, όμως, και πάλι δεν επαρκούν για το πρόστιμο. Οι δύο γονείς ψάχνουν τα πορτοφόλια τους, παίρνουν και τα χρήματα που προορόζονταν για τα κοινόχρηστα από το συρτάρι και συμπληρώνουν με δυσκολία το ποσό των οκτακοσίων ευρώ! 
«Δεν πειράζει. Θα συμπληρώσω εγώ το υπόλοιπο και θα τα βρω με την...», παρεμβαίνει ο μεγαλόκαρδος «λογιστής». Παίρνει τα χρήματα και εξαφανίζεται προς άγνωστη κατεύθυνση... Η φίλη μου βέβαια πήγε αμέσως στην αστυνομία, αλλά τρέχα γύρευε...

Διηγούμαι την ιστορία σε συνάδελφό μου, συγκλονισμένη από το απύθμενο θράσος του «λογιστή».

 Η αντίδρασή του με σοκάρει! «Αυτό δεν είναι τίποτα», μου λέει!

Στην ξαδέλφη μου συνέβη κάτι απείρως πιο σοκαριστικό. Είχε δίκιο. Η δική της ιστορία διαδραματίστηκε αργά τη νύχτα πριν από δεκαπέντε ημέρες, όταν άρχισε να χτυπάει δαιμονισμένα το τηλέφωνο στο σπίτι των υπέργηρων γονιών της.

Το ζεύγος ξυπνάει πανικόβλητο. Ο πατέρας σηκώνει το τηλέφωνο και ακούει μια σταθερή, ευγενική αντρική φωνή να τον ενημερώνει με συστολή αλλά και στιβαρότητα ότι η 40χρονη κόρη του (σ.σ. επίσης αναφέρει το ονοματεπώνυμό της) έχει πάθει οξύ έφραγμα!

 Ακολουθεί αλαλούμ. Ο πατέρας, ανάμεσα στις φωνές της μάνας, προσπαθεί να καταλάβει πού βρίσκεται το παιδί του και αν παραμένει εν ζωή. Ο «γιατρός» τον πληροφορεί ότι βρίσκεται στο τάδε νοσοκομείο και πρέπει να διακομιστεί στο Ωνάσειο, προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα και του ζητεί να καταβάλει τα 1.500 ευρώ που απαιτούνται ως προκαταβολή για το «μόσχευμα».

 Οι γονείς πανικόβλητοι τηλεφωνούν στην κόρη, αλλά το κινητό της είναι κλειστό. Αναζητούν τον αδελφό της, ο οποίος πετάγεται και αυτός πανικόβλητος από τον ύπνο. Για κακή τύχη του «γιατρού» ο αδελφός σκέφτεται να τηλεφωνήσει στον φίλο της αδελφής του. Το τηλέφωνο χτυπάει αλλά δεν το σηκώνει κανείς. Γονείς και αδελφός ξεκινούν σε αλλόφρονα κατάσταση για το νοσοκομείο του κέντρου. Ο αδελφός τηλεφωνεί ασταμάτητα.

 Λίγο πριν παρκάρουν έξω από το νοσοκομείο, ο φίλος της κοπέλας σηκώνει το τηλέφωνο αγουροξυπνημένος και έκπληκτος για όσα ακούει απλά ενημερώνει ότι η δήθεν υπό μεταμόσχευση φίλη του είναι δίπλα του υγιέστατη και πανευτυχής!

Για την απίστευτη αυτή δεύτερη μέθοδο απάτης, όπως διαπίστωσα έπειτα από απλή αναζήτηση στο Ιντερνετ, έχουν καταγγελθεί εξακόσιες περιπτώσεις μόνο στην Καλλιθέα. Ο όγκος των καταγγελιών, μάλιστα, είναι τέτοιος πανελλαδικά, που μου λένε ότι οι αρχές προτείνουν μόνο σε όσους έπεσαν τελικώς θύματα της απάτης να συνεχίσουν δικαστικά, διότι επίσης... τρέχα γύρευε.

Υ.Γ. Προβληματίστηκα πολύ αν είχα το δικαίωμα να δημοσιοποιήσω την περιπέτεια των γονιών της φίλης μου, οι οποίοι, καλοπροαίρετοι και ανυποψίαστοι, σκέφτηκαν να βοηθήσουν το παιδί τους. Τουλάχιστον, τώρα θα ξέρουν ότι αν τους ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα και τους πουν ότι η κόρη τους είναι στην εντατική, το πιθανότερο είναι ότι κοιμάται υγιής και ήρεμη στο σπιτάκι της...
 
 Tης Ελλης Τριανταφυλλου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 25/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.