# #

10 Αυγ 2011

Νέα «καριέρα» για την Ντόρα...???



thumb
Λέτε να το ζήσουμε και αυτό;

 Να δούμε την Ντόρα Μπακογιάννη εκτός Βουλής να αφοσιώνεται στη νέα της καριέρα, της καλής νοικοκυ­ράς;
 Μάλλον η ίδια θεωρεί ότι μας απει­λεί όταν λέει ότι, εάν δεν μπει το κόμμα της στη Βουλή, θα πάει σπίτι της, αλλιώς το σενάριο μοιάζει πολύ καλό για να εί­ναι αληθινό.


 Μόνο που, όπως φαίνεται, η Ντόρα ξεχνάει ότι στους καιρούς που ζού­με όλα γίνονται.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν έχει κα­νέναν λόγο να είναι ευχαριστημένη από τα ποσοστά που της δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει. Και όχι μόνο αυτό. Βλέπει πλέον να...
 παραγκωνίζεται από κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, τα οποία εμφανίζονται να κατακτούν μία θέση στη Βουλή, έστω και με οριακά ποσοστά.

 Οι συνεργάτες της πάντως ισχυρίζονται ότι «η Ντόρα δεν μπλόφαρε, αλλά είπε το αυτονόητο», αυτό δηλαδή που θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που η ΔΗΣΥ στις επόμενες εκλογές δεν καταφέρει να έχει μία θέ­ση στη Βουλή.

Βασικό… ένστικτο
Έχοντας λοιπόν κατά νου όλα αυ­τά, το καμπανάκι της αυτοσυντήρησης χτύπησε για την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ., η οποία άρχισε να παίρνει σβάρνα όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και δη τα πρωινάδικα προκειμένου να επανακα­θορίσει τη θέση της σε πολλά θέματα, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Γνωρίζο­ντας ότι η εκλογική της βάση έχει ερεί­σματα κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και έχοντας στα χέρια της το αβαντα­δόρικο χαρτί της δημαρχίας της Αθή­νας, η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε εναντίον του νυν δημάρχου Γ. Καμίνη, τον οποίο οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε στηρίξει υπογείως στις δημοτικές εκλογές.


Το πραγματικό δράμα όμως της Ντό­ρας είναι ότι, εκεί που περίμενε ότι από τη σκληρή τακτική Σαμαρά για τα μνη­μόνια και το Μεσοπρόθεσμο θα υπήρχαν ανθρώπινες πολιτικές απώλειες από τη Ν.Δ. προς το κόμμα της, βλέ­πει με τρόμο ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα ποσοστά της Ν.Δ. ανεβαί­νουν εντυπωσιακά ενώ η εθνοσωτήρια πολιτική, την οποία αποφάσισε να ακολουθήσει εκείνη, πάει άπατη. Και εκεί που περίμενε ότι στελέχη της Ν.Δ. θα εγκαταλείψουν το κόμμα τους λόγω της σκληρής αντιευρωπαϊκής γραμμής Σαμαρά, βλέπει τελικά ότι δικά της στε­λέχη εγκαταλείπουν τη ΔΗ.ΣΥ. με το πρόσχημα ότι διαφωνούν μαζί της σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα.
Έτσι η πρώην υπουργός αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι και το δραματικό φινάλε της. «Εάν δεν εκλεγώ, θα πάω στο σπίτι μου» είπε πριν από λίγες μέ­ρες σε τηλεοπτική εκπομπή, περιμένο­ντας ότι οι πολίτες θα βγουν στους δρό­μους αλαλάζοντας «ΔΗ.ΣΥ., η Ντόρα στη Βουλή».

Φυσικά ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να φανταστεί την Ντόρα Μπακογιάννη στην κουζίνα του σπιτιού της να φτιάχνει τα κεφτεδάκια της μαμάς της ούτε και τα γνωστά ντολμαδάκια. Όμως το θέμα είναι άλλο. Εάν αυτό το κακό σενάριο για την Ντόρα Μπακογι­άννη γίνει πραγματικότητα, τότε τι δου­λειά θα κάνει όταν μεγαλώσει;

Εκτός και εάν πιστεύει ότι… οι «σύ­ντροφοί της» στο ΠΑΣΟΚ θα της δώ­σουν σανίδα σωτηρία αξιοποιώντας τη σε κάποιον οργανισμό ή σε κάποια ευρωπαϊκή θέση. Μόνο που, αν σκέ­πτεται και πιστεύει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν ξέρει το ΠΑΣΟΚ κα­λά. Ακόμα και εάν επιθυμεί ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου να την αξιοποιήσει - γιατί η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος την εκτιμά πο­λιτικά και η Ντόρα τον στήριξε σε πολλές δύ­σκολες στιγμές του -, πολύ δύσκολα ένα τέτοιο σενάριο θα γίνει πράξη.

Οι εσωκομματικές αντιδράσεις που θα έχει, σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα που δύσκολα θα λύνο­νται. Και εκτός αυτού, στη συγκεκριμένη στιγμή αυτό που λείπει από τον πρωθυπουργό είναι το να ανοίξει άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης μέσα στο κόμμα του, και αυτή τη φορά για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Στη Ν.Δ. πάντως τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά τους αφού βλέπουν ότι η… φούσκα της Δημοκρατικής Συμ­μαχίας ξεφουσκώνει. Επισήμως αποφεύγουν να σχολιάσουν την κατρακύλα του κόμματος της Ντόρας, ανεπισήμως όμως λένε ότι η πλήρης ταύτισή της με την κυβέρνηση ήταν μοιραία και το αποτέλεσμα αναμενόμενο από τη στιγμή που άλλο ένα κόμμα με συντηρητικές κα­ταβολές υπερα­σπιζόταν την ανά­γκη του μνημονίου και τη λήψη νέων μέτρων.


Ντόρα… relax
Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς της συ­νεργάτες η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκρυψε την αγωνία της για την επόμενη μέρα.
 Η πλήρης ταύτισή της με την κυβέρνηση μόνο προβλήματα της δημιούργησε, τη στιγ­μή που το κυβερνών κόμμα σταθεροποιεί τη χασούρα του.
 Το πρόβλημά της ήταν ότι δεν θα μπορούσε πλέον να απεγκλωβιστεί από τα όσα μέχρι σήμερα έχει πει, για τον απλό λόγο ότι τα πιστεύει. Κάποιοι μάλιστα ισχυρί­ζονται ότι η πρώην υπουργός έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διάλυση του κόμματός της εφόσον οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να είναι απογοητευτικές.
 Στενοί της σύμβουλοι μάλιστα επιμένουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε δώσει τέλος στο κόμμα του σε ένα χρονικό διάστημα πολιτικά ουδέτερο και περίμενε μέχρι να έρθει η ευκαιρία για την επανένταξή του στη Ν.Δ. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι το ίδιο εύκολα για την Ντόρα Μπα­κογιάννη και οι πολιτικές συνθήκες είναι εντελώς διαφο­ρετικές. Εκτός των άλλων, οι ακραίες σχέσεις της πρώην υπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά δεν δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για την επανένταξή της στη Ν.Δ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.