# #

29 Δεκ 2011

Στη Βουλή η μήνυση για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο !!! βιντεο



"Μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα" (που έγραφε κάποτε κι ο μεγάλος Κουγιουμτζής)

Ναι, δεν είναι ψέμα!
Όντως έχουν μηνυθεί οι ψηφίσαντες το Μνημόνιο με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας και μάλιστα η μήνυση αυτή ήταν τόσο σωστά διατυπωμένη που όσο κι αν προσπάθησαν οι εξουσιαστές να τη θάψουν, αυτή κατάφερε σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την κατάθεσή της και έφτασε στη Βουλή!!!


Ίσως αρκετοί από εσάς γνωρίζετε την υπόθεση, αφού τότε είχε γίνει ένας σχετικός ντόρος στο Διαδίκτυο και μόνον, ενώ η Τηλεόραση με τα Χουντοκάναλά της έθαψε το θέμα σχεδόν εξ ολοκλήρου (με εξαίρεση το ανεκδιήγητο ΚΟΝΤRA channel που για τους δικούς του λόγους το προωθούσε τότε, ώσπου το αποσιώπησε στη συνέχεια καθώς ο Σαμαράς πλησίαζε στην συναίνεση (και άρα στη συνενοχή).
Ως προς το παρόν ιστολόγιο, στο αρχείο του Ιανουαρίου του 2011 υπάρχουν μερικές δημοσιεύσεις επί του θέματος.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο γιατρός από τη Χαλκίδα Δημήτρης Αντωνίου κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των Βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο, λίγο μετά την ψήφισή του από τη Βουλή το 2010.
Στις 11/1/2011 εκλήθη να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, όπου ξεκίνησε και η προανάκριση.

Σημειωτέον ότι η εσχάτη προδοσία αποτελεί συνεχές έγκλημα που χαρακτηρίζεται ως "αυτόφωρο κακούργημα" και διώκεται χωρίς την άδεια της Βουλής. (Συντ. 62)
Τονίζεται επίσης ότι
"το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ (άρθρο 120 Συντ.). Συνεπώς το δικαίωμα δίωξης και δίκης των νυν προδοτών μεταφέρεται στις επόμενες Βουλές εσαεί!, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Οι επόμενες Βουλές μπορούν επίσης α) να καταργήσουν το επαίσχυντο άρθρο 86 Συντ. και β) (το σπουδαιότερο), να ψηφίσουν ειδική Συντακτική Πράξη (Ψήφισμα) με το οποίο να παραπέμπουν τους Προδότες σε δίκη για Εσχάτη Προδοσία, όπως έγινε με την αρ.1/15-11-1944 Συντακτική Πράξη της Κυβέρνησης Νικ. Πλαστήρα, με την οποία δικάστηκαν όλοι οι Δωσίλογοι Συνεργάτες των Γερμανών Κατακητών." 

 "Η μήνυση αυτή διαβιβάστηκε στην Βουλή αφού πέρασε από τρία αυστηρά εισαγγελικά φίλτρα, τα οποίο μάλιστα απέρριψαν την αρχική πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χριστίνας Καπαμά για την αρχειοθέτηση της!
Από τις 20 μηνύσεις για εσχάτη προδοσία που έφθασαν στον Άρειο Πάγο, μόνο η συγκεκριμένη διαβιβάστηκε στην Βουλή, ενώ όλες οι άλλες τέθηκαν στο αρχείο.
Είναι συνεπώς προφανής η βασιμότητά της και η πίστη των αρμοδίων εισαγγελέων για την διάπραξη του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας."

Τα στοιχεία προέρχονται από το blog του μηνυτή:http://zoidosia.blogspot.com/2011/12/blog-post_23.html
και από παλαιότερες αναφορές που είχα κάνει στο θέμα και από εδώ.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω;
Ότι το σύστημα είναι πολύ δυνατό, αλλά όχι παντοδύναμο!
Ότι βρέθηκε η "Δικαιοσύνη" μπροστά σε μια μήνυση τόσο καλά στοιχειοθετημένη και εκπεφρασμένη, ώστε αδυνατούσε να την παραβλέψει ή να την αρχειοθετήσει.
Ενδεχομένως βρέθηκαν και κάποιοι εισαγγελείς με πίστη στο Νόμο και όχι στην υποταγή στην εξουσία και είχαν τα άντερα (μην πω τίποτα άλλο) για να προωθήσουν τη μήνυση αυτή, ενώ μια εισαγγελέας επιθυμούσε την αρχειοθέτησή της.
Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Έλληνες βρώμικοι.
Έχουν απομείνει και καθαροί, που στην καρδιά τους το καθήκον βαραίνει περισσότερο από το κέρδος.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι στην παρούσα Βουλή σχετικά με το θέμα.
Το σύστημα (πολιτική-οικονομική ελίτ) δε νικιέται με τα όπλα του ("Δικαιοσύνη").
Ούτε θεωρώ πως η τιμωρία των υπευθύνων είναι το μείζον.
Το μείζον είναι η επιβίωση του λαού μας.
Μπορεί όμως η υπόθεση της μήνυσης αυτής να αποδειχτεί ένα ισχυρό χτύπημα πρςο την εξουσία και να χειραφετήσει εν μέρει το λαό.
Ο επίσημος και νομικός χαρακτηρισμός και μόνο "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ" στους υπογράψαντες το Μνημόνιο ίσως αρκεί για να ξυπνήσει ο βαθιά νυχτωμένος από την προπαγάνδα λαός της χώρας μας και να ανατρέψει την Τραπεζική Χούντα που του επέβαλαν.
Λογικά θα του διαλύσει τις θολές βεβαιότητες που τον ποτίζουν ιδιαιτέρως τα τελευταία δύο χρόνια και θα 'ναι πιο κοντά η αλλαγή.
Και μακάρι να ξυπνήσουν από αυτόν το λήθαργο και οι υπόλοιποι δοκιμαζόμενοι λαοί της Ευρώπης. Στην Ιταλία πάντως, ήδη εδώ και μερικές μέρες κατατέθηκε αντίστοιχη μήνυση...

Προσωπικά, αδιαφορώ για το ποιόν και το σύνολο των πεποιθήσεων του μηνυτή Δημήτρη Αντωνίου. Είμαστε εξαρχής σε διαφορετικές ιδεολογικές ζώνες.
Αλλά μακάρι το ζήλο του, τη μεθοδικότητά του, την εξυπνάδα του να την είχαν και πολλοί της δικής μου πλευράς και τι καλά που θα 'μασταν!

Προσέξτε πάντως στο βίντεο της ανακοίνωσης της μήνυσης από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Βαίτση Αποστολάτο (του ΛαΟΣ), ότι "μασάει" τις λέξεις, ούτως ώστε να μην γίνει αντιληπτή αυτή η ανακοίνωση που υποχρεώθηκε να κάνει.
Η αντιμετώπιση αυτή φανερώνει φόβο εκ μέρους των κατηγορουμένων.
Ο φόβος τους φανερώνει τη δυναμική αυτής της υπόθεσης.

Ακολουθει βίντεο που παρουσιάζει εκτενώς την υπόθεση και τα νομικά-συνταγματικά επιχειρήματα της μήνυσης.


Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η υπόθεση και πολύ ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.