# #

30 Δεκ 2011

Οι Ελληνες επιχειρηματιες...βρήκαν τη «Γη της Επαγγελίας» ???



thumb
Το ιρακινό Κουρδιστάν είναι πλέον η... «Γη της Επαγγελίας» για τους επιχειρηματίες της χώρας μας.
 Το νεοσύστατο αυτό κρατίδιο επιλέγουν για επενδύσεις και εξαγωγές οι Έλληνες, αναζητώντας νέες αγορές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Με πρωτοβουλία επιχειρηματιών από τις δύο χώρες συγκροτήθηκε το Ελληνοκουρδικό Κέντρο Ανοικοδόμησης και Επενδύσεων (ΕΚΑΕ) με στόχο τη διερεύνηση των επιχειρηματικών προοπτικών που διανοίγονται στο νέο ομόσπονδο κράτος του βορείου Ιράκ, την ενημέρωση, αλλά και γενικότερα τη διευκόλυνση των Ελλήνων που θα θελήσουν να επενδύσουν στο...
ομόσπονδο κράτος του βορείου Ιράκ.


Ο πρόεδρος του ΕΚΑΕ Θανάσης Τζεβελέκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας ΕΝΙΜΕΞ Α.Ε. με έδρα το Κιλκίς, σημείωσε ότι η ιδέα για τη συνεργασία γεννήθηκε σε συνεργασία με Κούρδους επιχειρηματίες και εισαγωγείς, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν «ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα».
 Το περασμένο καλοκαίρι ιδρύθηκε, με νόμο του κουρδικού κράτους, το ΕΚΑΕ, με έδρα την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν Ερμπίλ (τα αρχαία Άρβηλα) και η πρώτη συγκέντρωση ανάμεσα σε Έλληνες και Κούρδους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.
«Είναι μια χώρα που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, έχει ανάγκη σχεδόν από τα πάντα, ήδη πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις και, όπως συνήθως συμβαίνει, οι Έλληνες επενδυτές φθάνουν πάντα τελευταίοι», δήλωσε ο Θ. Τζεβελέκης.
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες, το κράτος του Κουρδιστάν είναι περιοχή προστατευόμενη από διεθνείς οργανισμούς, ενώ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας.
 Να σημειωθεί πως οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το νεοσύστατο κράτος το 2011 ανήλθαν στο ποσό των 16 δισ. δολαρίων.
Το Κουρδιστάν, στο πλαίσιο της Ιρακινής Ομοσπονδίας, έχει αυτονομία, κοινοβούλιο και κυβέρνηση, η οποία προσβλέπει στην ανάπτυξη των οικονομικών - εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό παρευρέθηκε στη συνάντηση και ο Serbest Mohammed, εκπρόσωπος της κουρδικής κυβέρνησης και επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.
Στο τριμελές διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν οι επιχειρηματίες Θανάσης Τζεβελέκης (πρόεδρος), Παρασκευάς Παρασκευόπουλος (γενικός γραμματέας) και Νάσερ Ραμαντάνης (αντιπρόεδρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.