# #

5 Οκτ 2011

Η γλυκιά ζωή της κυρίας Φαίης Δρούτσα



Μαύρη ζωή επιφυλάσσει, με τις αποφάσεις και την καταστροφική πολιτική της, για τους περισσότερους Ελληνες η κυβέρνηση.

Αυτό δεν ισχύει συνήθως για τις συζύγους των εκλεκτών του Γ. Παπανδρέου και δη των «κηπουρών» του, όπως η Φαίη Καραβίτη, η οποία ετοιμαζόταν να απολαύσει, με χρήματα των φορολογουμένων, τη δική της γλυκιά ζωή στας Ευρώπας.

 Χθες όμως έπεσε αίφνης θύμα του σάλου που προκλήθηκε από την έκδηλη εύνοια στο πρόσωπό της κρατώντας την (ακόμα) στην Ελλάδα.

Η κυρία Καραβίτη, δημοσιογράφος στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), είναι σύζυγος του μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος στον τελευταίο ανασχηματισμό διασώθηκε «διοριζόμενος» από τον κ. Παπανδρέου ευρωβουλευτής.

Με τις ευλογίες λοιπόν του Δ.Σ. του ΑΠΕ -το οποίο εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να απολύσει κατά δεκάδες εργαζομένους- η κυρία Καραβίτη - Δρούτσα έφτιαχνε ως χθες τις βαλίτσες της για το Βερολίνο, όπου θα εγκαθίστατο ως ανταποκρίτρια «τρώγοντας» κατ' ουσίαν τη θέση του ως σήμερα δημοσιογράφου!

Την ώρα που νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να διαλύσουν τις οικογένειές τους αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, η κ. Καραβίτη θα πήγαινε σε μιαν άλλη χώρα στερώντας όμως τη δουλειά κάποιου άλλου συναδέλφου.

 Και, όπως φαίνεται, θα το έκανε όχι γιατί έχει οικονομική ανάγκη (άλλωστε ο μισθός του συζύγου της είναι πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα) αλλά για να είναι μαζί με τον κ. Δρούτσα.

 Μόνο που αυτή την οικογενειακή εξυπηρέτηση θα την πλήρωνε, εμμέσως, ο Ελληνας πολίτης...

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε όμως, με ανακοίνωσή του το...
ΑΠΕ γνωστοποίησε χθες ότι για τη θέση του ανταποκριτή στο Βερολίνο θα υπάρξει κατόπιν απόφασης του υπουργού Επικρατείας «ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος» μεταξύ των εργαζομένων δημοσιογράφων του ΑΠΕ με σύμβαση αορίστου χρόνου, κάτι που δεν αποκλείει την επιλογή τελικά της κ. Καραβίτη, σε περίπτωση που δεν θέλει κάποιος άλλος να βρεθεί μόνιμος κάτοικος Βερολίνου...

Με αντικείμενο το διπλωματικό ρεπορτάζ, η κ. Καραβίτη παραιτήθηκε από το «Εθνος» με την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του συζύγου της, αλλά αυτό ήταν μάλλον για τα μάτια του κόσμου, καθώς διατήρησε τη θέση της στην «Ημερησία» του ίδιου συγκροτήματος. Επίσης βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά του κρατικού ΑΠΕ.

 Τώρα όμως, που ο κ. Δρούτσας βρέθηκε εκτός Ελλάδας, τα οικογενειακά δεδομένα διαφοροποιήθηκαν.

Εχουν ενδιαφέρον μάλιστα οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός επέλεξε για μόνιμη κατοικία του στο εξωτερικό το Βερολίνο, όπου... συμπτωματικά θα εγκατασταθεί -αν επιλεγεί τελικά- και η σύζυγός του χωρίς να χάσει τη θέση της στο ΑΠΕ.

Η σχετική θέση δεν δημιουργείται πάντως για την κ. Καραβίτη. Αντίθετα προϋπήρχε και μάλιστα την κάλυπτε ο δημοσιογράφος Γ. Παππάς, που «εκτοπίστηκε».

 Επισήμως μάλιστα το Δ.Σ. του ΑΠΕ -που αποφάσισε για την πλήρωση της θέσης, προφανώς... χωρίς καμία πολιτική ανάμειξη- αρέσκεται να υποστηρίζει ότι η σύμβαση του κ. Παππά ήταν ορισμένου χρόνου προκειμένου να αντικαταστήσει τον συνταξιοδοτηθέντα Πέτρο Στάγκο· κάτι που σημαίνει ότι με την επιλογή της κ. Καραβίτη, η οποία θα αναλάμβανε με τον ίδιο μισθό που έχει σήμερα (1.314 ευρώ), θα εξοικονομούνταν και τα 16.800 ευρώ με τα οποία θα αμειβόταν ετησίως ο κ. Παππάς.

Πολιτικό νεποτισμό πάντως έχει επιδείξει και άλλες φορές ο κ. Δρούτσας στο σύντομο πέρασμά του από την πολιτική σκηνή της χώρας.

 Στα πολιτικά παρασκήνια συζητούνται ακόμη όσα είχαν γίνει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον κ. Δρούτσα να απαιτεί να τεθεί επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ στη θέση τότε του Σταύρου Λαμπρινίδη.
 Μόνο που του κ. Λαμπρινίδη τού βγήκε σε καλό. Αν θεωρείται «καλό» το να μετέχει κανείς σε αυτή την κυβέρνηση...

Οι πληροφορίες πάντως που ήθελαν τη Φαίη Καραβίτη να «τρώει» τη θέση του συναδέλφου της αναλαμβάνοντας καθήκοντα ανταποκρίτριας και στην ΕΡΤ δεν επαληθεύονται προς το παρόν, καθώς ο Γ. Παππάς έχει σύμβαση αορίστου χρόνου με την ΕΡΤ· και είναι εκείνος που εξασφάλισε εσχάτως αποκλειστική συνέντευξη της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ για την κρατική τηλεόραση, ασχέτως αν πρόλαβε να τη μεταδώσει πρώτο το Mega...


Η κόντρα με τη Χριστίνα του Πάγκαλου στις δημοτικές εκλογές του 2010

Αξίζει ίσως να σημειωθεί ότι με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2010 η κ. Καραβίτη είχε καταγγείλει με άρθρο της την «οικογενειοκρατία», βάζοντας στο στόχαστρο την υποψήφια τότε δήμαρχο Σαρωνικού Χριστίνα Χριστοφάκη, που τυγχάνει να είναι σύζυγος του Θόδωρου Πάγκαλου.

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάλι με τη σειρά του κατέτασσε δημοσίως στο παρελθόν τον κ. Δρούτσα μεταξύ των «φιλελλήνων συμβούλων» του Γιώργου Παπανδρέου, που μεταξύ τους μιλούσαν αγγλικά.

 Αυτές λοιπόν είναι οι ευαισθησίες... a la carte που επιδεικνύουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και πάντως σίγουρα η κ. Καραβίτη ξαναδιαβάζοντας εκείνο το άρθρο της ίσως θα μπορούσε να κάνει την αυτοκριτική της...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.