# #

15 Ιουλ 2011

Πιτσιρίκια χωρίς κοντοπαντέλονα!!

http://www.monogrinia.gr/wp-content/uploads/2011/05/keratea-papandreou-merkel-sarkozi-samaras.jpg
Η άποψη που ευρέως διατυπώνεται πως η Ευρώπη κυβερνιέται
από πιτσιρίκια με βρίσκει αντίθετο.

Προφανώς οι "ηγέτες" Μέρκελ και Σαρκοζί, των δύο κυρίαρχων κρατών-εθνών, δεν είναι του βεληνεκούς των Μιττεράν-Κολ. Ούτε

καν των Σιράκ-Σρέντερ.Επαναλαμβάνω πως η Ευρώπη  έ χ ε ι  ηγέτες.Είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και επιβάλλουν συγκεκριμένες πολιτικές στην ΕΕ


Είναι αυτοί που προστατεύουν τους ιδιώτες φίλους τους, τις δικές τους τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους τοκογλύφους-δανειστέςτα εθνικά τους συμφέροντα.
Είναι αυτοί που επιβάλλουν ...διαρκείς πολιτικές Λιτότητας σε βάρος των Λαών της Ευρώπης.
Είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται το γνωστό από καιρό ευρωπαϊκό χρέος για δικό τους όφελος.
Είναι αυτοί που έχουν συμμαχήσει με τις "αγορές", που έχουν υπο-τάξει την Ευρωπαϊκή Πολιτική σ΄αυτές, που γκρεμίζουν την Κοινω-νική Ευρώπη.

Αυτοί,λοιπόν, δεν είναι πιτσιρίκια...Είναι συνειδητοποιημένοι νεοφιλελεύθεροι...- "Πιτσιρίκια" δεν διαθέτει ούτε η Ελλάδα της πράσινης πατριωτικής κυβέρνησης!!
Οι συμφωνίες που έκανε με την τρόϊκα, τα μέτρα που πήρε και παίρνειοι σχεδιασμοί της για το μέλλον και οι μέθοδες καταστολής τηςλαϊκής αντίδρασης...δεν προδίδουν αθώα "παιδάκια", αλλά συνειδη-τούς,αποφασισμένους και επικίνδυνους "εταίρους" των Ξένων, των"δανειστών" μας και των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων (τραπεζίτες, καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές κλπ). 

Δεν είναι παιδική αφέλεια ή ολίσθημα το τριπλό χτύπημα του αντιβασιλέα Βενιζέλου:
1) Η, από μέρους του,εισαγωγή στην εσωτερική πολιτική συζήτηση   αυτού που ο ίδιος,αλλά και ο πρωθυπουργεύων Παπανδρέου ξόρκιζαν μετά μανίας μέχρι σήμερα....την οποιαδήποτε,δηλαδή, αναφορά σε ενδεχόμενο χρεωκοπίας  της Χώρας.   Σε καμία εκδοχή και σε καμία απόχρωση.

   Ήσαν μάλιστα τόσο απόλυτοι, που βάφτιζαν "εχθρούς" της πατρίδας ή έχοντες άνομα συμφέροντα εκείνους που μιλούσαν για τέτοιο   ενδεχόμενο.   Η αναφορά Βενιζέλου στην "επιλεκτική" χρεωκοπία και η αναφορά   Παπανδρέου στο ενδεχόμενο "προσωρινής" και "βραχυχρόνιας"   στάσης πληρωμών, συνιστούν ψυχολογική προετοιμασία του    "Οχλου" εν όψει τέτοιων εξελίξεων.

2) Η αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης της συζήτησης    για παροχή "εμπράγματων εγγυήσεων υπό όρους" στους "εταίρους" μας, εν όψει ενός δεύτερου πακέτου "σωτηρίας".   Και σε αυτό το ζήτημα οι κυβερνώντες πατριώτες ήσαν απόλυτοι   και κάθετοι, αρνούμενοι κάθε συζήτηση, ακόμα και ως...ιδέα!!   (Κάτι παρόμοιο με την δέσμευση Παπανδρέου για νόμο που θα    απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας και που ακόμα βρίσκεται στα....παπάρια του!!).

3) Η απαίτηση του αντιβασιλέα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης   να επιδείξουν "στρατιωτική πειθαρχία" στους κυβερνητικούς   σχεδιασμούς...απλά γιατί είναι...εθνικοί!!   Παρά την αναδίπλωση του Βενιζέλου, μετά τα ομαδικά πυρά που   δέχτηκε από το σύνολο της Αντιπολίτευσης...εύκολα αντιλαμβάνεται ο κοπρίτης Λαός πως αυτό που απαίτησε δεν ήταν σχήμα  λόγου, αλλά μάρτυρας προθέσεων και στόχων.  
 Ενός αυταρχικού υπουργού μιας αυταρχικής κυβέρνησης.Πιτσιρίκια δεν υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Υπάρχουν Πολιτικοί,Κυβερνήτες,Πολιτικές και Πολίτες.
Αυτό που βιώνει η Χώρα μας και ολόκληρη η Ευρώπη δεν είναι τα "καπρίτσια" και οι "εγωϊσμοί" μιας χούφτας πιτσιρικάδων.
Είναι η βάρβαρη επίθεση Νεοφιλελεύθερων Κατακτητών.Από τη δική μας Αντίσταση θα εξαρτηθεί  ε ά ν  θα Πεθάνουμε ή θα Ζήσουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.