# #

5 Ιαν 2011

Οι 7 αντιδήμαρχοι Κατερίνης....για να ξερετε ποιους θα ..."περιποιηθειτε", οταν και αν χρειαστει!!!



Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι Κατερίνης, με απόφαση του δημάρχου Σάββα Χιονίδη. Καθήκοντα αντιδημάρχου αναλαμβάνουν ο Νίκος Παπαζιώγας, ο Ζήνωνας Ζατραζέμης, η Καλιόπη Μπατάλα-Τζουμέρκα, ο Δημήτρης Βαϊνάς, ο Νίκος Μπουρονίκος, ο Μίλτος Σπυριδόπουλος και ο Γιώργος Ίτσιος.

Συγκεκριμένα, ο ...Νίκος Παπαζιώγας, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πολεοδομίας (στη θέση της κ. Παπατολίκα) με αρμοδιότητα την εποπτεία προσωπικού και λειτουργίας της υπηρεσίας Πολεοδομίας, τ μελέτη, διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων οικιστικής και πολεοδομικής ανάπτυξης, την έκδοση οικοδομικών αδειών, τον έλεγχο αυθαιρέτων κατασκευών, την εφαρμογή ρυμοτομικών και πολεοδομικών σχεδίων, τη σύνταξη Πράξεων Εφαρμογής, την παραχώρηση Δημοτικών οικοπέδων, τις βεβαιώσεις δικαιούχων αγροτεμαχίων και οικοπέδων από πίνακες οριστικής διανομής και τα έργα, προμήθειες & μελέτες που αφορούν την Δ/νση Πολεοδομίας.

Το νευραλγικό κομμάτι των διοικητικών υπηρεσιών, παραμένει στον Ζήνωνα Σατραζέμη, ο οποίος έχει αρμοδιότητες εποπτείας προσωπικού και εύρυθμης λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών, λειτουργίας των Οικονομικών Υπηρεσιών, εποπτείας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Δήμου, διαχείρισης αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, θέματα Αλλοδαπών, προμήθειες που εκτελούνται από τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες, προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εφαρμογή προγραμμάτων για την πρόληψη της παραβατικότητας, εποπτεία του προσωπικού φύλαξης των σχολικών κτιρίων και εποπτεία εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών κτιρίων και του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στην αντιδημαρχεία Τεχνικών Υπηρεσιών και στη θέση του Θανάση Λιακόπουλου, πηγαίνει ο Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος, με τις εξής αρμοδιότητες: Σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση έργων και αναπτυξιακών υποδομών των οικιστικών περιοχών του Δήμου, λειτουργία του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων, συντήρηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση Κτιριακών Έργων, ονομασία των οδών, πλατειών, τοποθέτηση πινακίδων πληροφορίας και αρίθμηση κτισμάτων, τοποθέτηση, έλεγχος και συντήρηση Πινακίδων Κ.Ο.Κ. και φωτεινών σηματοδοτών, συντονισμός και επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, καθώς και σύνταξη και παρακολούθηση εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου (έργα – μελέτες – προμήθειες) σε σχέση με τις ως άνω αρμοδιότητες.

Ο πρώην δήμαρχο Πιερίων, Δημήτρης Βαϊνάς, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στις θέσεις αντιδημάρχων, αναλαμβάνοντας την αντιδημαρχεία καθαριότητας και αντικαθιστώντας σ’ αυτήν τον Γιώργο Ίτσιο
Στις αρμοδιότητες του κ. Βαϊνά είναι η εποπτεία προσωπικού και λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας, αποκομιδή αστικών απορριμμάτων, διαχείριση στερεών αποβλήτων και αδρανών υλικών, καθαριότητα οδών πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, καθαριότητα λαϊκών αγορών, λειτουργία των συστημάτων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στα οποία συμμετέχει ο Δήμος, εποπτεία λειτουργίας του Γραφείου Κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου, καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και των αποθηκών του Δήμου στον χώρο του Δημοτικού αμαξοστασίου, περισυλλογή εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, συντήρηση οχημάτων του Δήμου.

Στην αντιδημαρχεία Πρασίνου, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Χατζηκώστα, ορίζεται η Καλλιόπη Μπατάλα, η οποία στη δεύτερη θητεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναλαμβάνει αντιδημαρχεία. Στην αρμοδιότητα της κ. Μπατάλα είναι η  εποπτεία προσωπικού και λειτουργίας της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου η εποπτεία προσωπικού και λειτουργίας κοιμητηρίων, συντήρηση παιδικών χαρών, διαχείριση Αρχείων του Δήμου, διαχείριση υλικού αποθηκών του Δήμου, συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, εποπτεία λειτουργίας, συντήρησης και καθαριότητας του Δημοτικού Πάρκου, λειτουργία και συντήρηση των σιντριβανιών του Δήμου, εφαρμογή μεθόδων εξοικονόμησης ενέργειας στις κινητές και ακίνητες εγκαταστάσεις του Δήμου, βιοκλιματικές Μελέτες και Εφαρμογές.

Το τρίτο νέο πρόσωπο στις αντιδημαρχείες, είναι μέχρι πρότινος αντινομάρχης, Νίκος Μπουρονίκος, ο οποίος ουσιαστικά αναλαμβάνει έναν νέο τομέα που αφορά τα έργα εκτός αστικού ιστού της Κατερίνης.
Συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες που του έχει αναθέσει ο δήμαρχος είναι: Σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση εγγειοβελτιωτικών έργων, σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση έργων εκτός αστικού ιστού (αγροτική οδοποιία, παραλιακών ζωνών κλπ), σύνταξη και παρακολούθηση εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου σε σχέση με τις ως άνω αρμοδιότητες, προστασία και ανάπτυξη φυτικής ζωικής παραγωγής και αλιείας, λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης, εποπτεία επί των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, διαχείριση βοσκοτόπων, αδειοδότηση και εποπτεία εμπορικών δραστηριοτήτων, λειτουργία υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων (λαϊκές αγορές, εμποροπανηγύρεις), άδειες πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου και εφαρμογή ενεργειών τουριστικής ανάπτυξης

Νέα αντιδημαρχεία, αναλαμβάνει και ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος. Ο κ. Ίτσιος, αναλαμβάνει την αντιδημαρχεία Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας και Πρόνοιας, αφού στο αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του είναι η εποπτεία προσωπικού και Λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας, εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας, η έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας η μέριμνα για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, η εφαρμογή μέτρων για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας η ρύθμιση ζητημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο σχεδιασμός και εκτέλεση προγραμμάτων δια βίου μάθησης.
 
http://www.eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.