# #

8 Ιαν 2011

Οδηγίες για το «άνοιγμα» των διοδίων




Η νέα πανελλαδική κινητοποίηση όλων των Επιτροπών κατά των Διοδίων έχει κεντρικό σύνθημα «Δεν πληρώνουμε διόδια, δεν πληρώνουμε την κρίση τους». Οι υπεύθυνοι του Πανελλαδικού Συντονιστικού έχουν εκδώσει οδηγίες και ενημερωτικό υλικό για όσους πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να περάσουν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Χαιρετάμε ευγενικά τον υπάλληλο, τον προσπερνάμε και σταματάμε το αυτοκίνητό μας μπροστά στην μπάρα. Δεν πιάνουμε κουβέντα με τους εργαζόμενους στα διόδια.
Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητό μας.
Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός και όχι προς τα πάνω.
● Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμία φθορά.
Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμία σημασία.
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό επισημαίνει ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει τη διέλευση χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου των διοδίων, αφού μια τέτοια ενέργεια συνιστά παράνομη κατακράτηση.
Επισημαίνεται ότι οι Επιτροπές κατά των Διοδίων προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώνουν το αντίτιμο μόνο στους σταθμούς που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και όχι σε εκείνους που βρίσκονται ακόμα στον έλεγχο του Δημοσίου και συγκεκριμένα στους σταθμούς των Μαλγάρων (Θεσσαλονίκη), του Πολύμυλου (Εγνατία Οδός - Κοζάνη) και του Ακτίου (Πρέβεζα).

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΥΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ
    ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υπαλληλοι δε φταινε σε κατι.....χαμηλομισθοι κι αυτοι που δε θελουν να χασουν τη δουλεια τους. Δεν ειναι αυτοι ο εχθρος φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.