# #

27 Μαρ 2022

Πανδημία: Η Ελλάδα ξεπέρασε Ιταλία και το (“είμαστε 12 φορές καλύτερα”) Βέλγιο σε νεκρούς ανά εκατ. πληθυσμού

 


Ηταν αυτοί που μας έλεγαν να μην μιλάμε για την άθλια διαχείριση της πανδημίας γιατί ο Μωυσής τους είχε κατορθώσει να είμαστε… 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο…

Ηταν αυτοί που είχαν το θράσος να μετράνε νεκρούς κατά το δοκούν για να τσιρίζουν μετά τον αυτοθαυμασμό τους στα κανάλια. Θυμηθείτε:  


.


Ο δείκτης που έχει φτιάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να μετράει πόσο καλά ή άσχημα πηγάινει κάθε χώρα στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, ο μοναδικός πραγματικός δείκτης, είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. 

Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο τι δηλώνουν; 
Ότι ανεξαρτήτως πληθυσμού μίας χώρας, το διαιρείς ανά εκατομμύριο και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έχεις κάνει πολλά ή λίγα τεστ ή πολλές ή λίγες εντατικές. 

Το ότι είμαστε 12 φορές καλύτερα απ’ το Βέλγιο το πανηγυρίζω, ναι, γιατί σώσαμε ανθρώπους». Αυτά λέγανε τον Νοέμβρη του 2020. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον μόνο αξιόπιστο δείκτη για την Πανδημία, όπως ο ίδιοι έλεγαν, χθες, στις 25 Μάρτίου, η Ελλάδα ξεπέρασε σε νεκρούς ανά εκατομμύριο το -12 φορές χειρότερο- Βέλγιο και την Ιταλία που είχε χτυπηθεί σφοδρά κατά το πρώτο κύμα. 

 Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική τους. 
Αυτή είναι και η πολιτική τους αθλιότητα. Μην μιλάτε, έλεγαν, γιατί είμαστε…12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο. 

Λοιπόν: Περισσότεροι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού κι από Βέλγιο, κι από Ιταλία, κι από Ρωσία, κι από Μεξικό (!), κι από Ισπανία και από Γαλλία. 

Στην 26η χειρότερη θέση η Ελλάδα από τις 227 χώρες που καταγράφει ο πίνακας. Αθλιοι! (στοιχεία 26/3/22 – πηγη: https://worldometers.info/coronavirus/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.