# #

7 Δεκ 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το «Βατερλώ» των εταιρειών δημοσκοπήσεων δείχνει τι πραγματικά φέρνουν οι εκλογές στην κυβέρνηση

 


Εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάποιος μεγάλος ηττημένος, για να μην πούμε «ντροπιαστικά ηττημένος» στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι το, κυβερνητικά ελεγχόμενο, σύστημα των δημοσκοπήσεων, που από την πρώτη στιγμή έδινε, όχι απλά «νικητή» τον εκλεκτό του Μαξίμου, τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά τον παρουσίαζαν και ως «θριαμβευτή» με ποσοστά μέχρι και 12% διαφορά έναντι των συνυποψηφίων του!

Με την ανάλογη προβολή, φυσικά, του επικείμενου «θριάμβου» του από τα καλοταϊσμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Είναι οι ίδιες ακριβώς εταιρείες που εμφανίζουν τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη να προηγείται στις δημοσκοπήσεις μέχρι και με 12-15 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επιμένουν να μην «ανιχνεύουν» καν,

ένα ποσοστό της τάξης του 8%-10% που λαμβάνουν σε όλες τις σοβαρές δημοσκοπήσεις (κυρίως ξένων πρεσβειών) οι κομματικοί σχηματισμοί που ξεκινούν από το κέντρο και πάνε δεξιότερα της ΝΔ (Δημιουργία-Τζήμερος-Κρανιδιώτης, Έλληνες-Η.Κασιδιάρης, ΚΕΛΑΝ-Γ.Τράγκας κλπ.).

Σημειώνεται ότι από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, υποκαταγράφονται στις δημοσκοπήσεις ακόμα και οι πολιτικοί σχηματισμοί δεξιότερα της ΝΔ οι οποίοι ανιχνεύονται: Η Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου, η οποία καταγράφεται από τις κυβερνητικά ελεγχόμενες δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό της τάξης του 4% (έχει τουλάχιστον 6%) και η ΧΑ, η οποία καταγράφεται με ποσοστό της τάξης του 1%. 

Χωρίς να υπολογίσουμε ένα ποσοστό της τάξης του 2% μικρότερων κομμάτων, όπως ΛΑΟΣ, Χριστιανοδημοκράτες, ΔΗΚΚΙ, Εθνικό Μέτωπο κλπ. το οποίο δεν αναφέρεται καν στις «έρευνες».

Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον Α.Λοβέρδο, ο οποίος «σάρωνε» όπως και το κυβερνητικό κόμμα, στις δημοσκοπήσεις, αλλά… μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Όταν άνοιξαν οι κάλπες έμεινε στην τρίτη θέση και εκτός β’γύρου, «ξεβρακώνοντας» όλο αυτό το νοσηρό σύστημα, όπου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν υποκαταστήσει την λαϊκή βούληση. 

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις «δημοσκοπήσεις» για την αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών στο θέμα της πανδημίας, των εμβολιασμών κλπ.

Ας δούμε όμως τι έβγαζε η «κάλπη« των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ η κάθε εταιρεία «ερευνών»: 

Η Metron Analysis στις 26 Νοεμβρίου:

«Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στο μεγάλο, δηλαδή με ευρεία συμμετοχή (σ.σ.: η συμμετοχή για τα δεδομένα του ΚΙΝΑΛ ήταν μεγάλη) προηγείται καθαρά ο Α. Λοβέρδος με 37%, έναντι 27% του Νίκου Ανδρουλάκη και 12% του Γ. Παπανδρέου» έλεγε η εταιρεία!

Το επίπεδο εγκυρότητας της μέτρησης το είδαμε χθες.

Στις 6 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε η έρευνα της GPO για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» με θέμα τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Το αποτέλεσμα δέν άφηνε περιθώριο αμφισβήτησης του νικητή: «Ανδρέας Λοβέρδος»!

«Στο ερώτημα ποιον υποψήφιο για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι πιθανό να ψηφίσετε, όσοι δήλωσαν ότι σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές τα ποσοστά ήταν:

28,8% για Ανδρέα Λοβέρδο,
25,2% για Γιώργο Παπανδρέου,
24,7% για Νίκο Ανδρουλάκη
6,2% για Παύλο Χρηστίδη
4,1% για Παύλο Γερουλάνο
4,1% για Χάρη Καστανίδη»

Τα κοντέρ τα «έσπαγε» η δημοσκόπηση της Opinion Poll στις 11 Νοεμβρίου! Ας δούμε τι έλεγε: 

«Η έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις σε δύο πεδία: το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν (σ.σ.: εννοεί στο σύνολο των ερωτηθέντων που ήθελαν να ψηφίσουν, ανεξαρτήτως τι κόμμα είχαν ψηφίσει το 2019)ο κ. Λοβέρδος έχει 31.7% ο κ. Ανδρουλάκης 20.9%, ο κ. Παπανδρέου 18.8%.

Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6.4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5.3% και ο Παύλος Χρηστίδης με 3.4%.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ (σ.σ.: αποκλειστικά οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ του 2019) οι συσχετισμοί είναι, Ανδρέας Λοβέρδος 31.6%, Νίκος Ανδρουλάκης 28.6%, Γιώργος Παπανδρέου 21.6%, Χάρης Καστανίδης 7%, Παύλος Χρηστίδης 3.5% και Παύλος Γερουλάνος 2.8%.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47.8% – 37.1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55.9% – 29.3% στο σύνολο.

Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά στις ίδιες «μονομαχίες» διαμορφώνονται σε 46.6%-39.7% (Λοβέρδος επικρατεί Ανδρουλάκη) και 57.6% – 32.2% (Λοβέρδος υπερισχύει του Γιώργου Παπανδρέου) αντίστοιχα»!

Δηλαδή κατά την Opionio Poll και στους «κομματικούς» και στο «ανοικτό» δείγμα, θα σάρωνε στις εκλογές ο Α.Λοβέρδος, έναντι και του Ν.Ανδρουλάκη και του Γ.Παπανδρέου!

Η εταιρεία Pulse στις 26 Νοεμβρίου για τον ΣΚΑΪ:

«Στο ερώτημα “ποιος θα προτιμούσατε να εκλεγεί αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ.” από όσους δηλώνουν διάθεση συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, το 34% ψηφίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο, το 25% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 23% τον Γιώργο Παπανδρέου, από 5% αντίστοιχα τον Παύλο Γερουλάνο και τον Χάρη Καστανίδη και 4% τον Παύλο Χρηστίδη». 

Ούτε μία εταιρεία προέβλεψε τη νίκη Ανδρουλάκη και ούτε μία την δεύτερη θέση του Γ.Α.Παπανδρέου.

Πρώτος κατά τις εταιρείες δημοσκοπήσεων πάντα ο Α.Λοβέρδος, ακόμα και με διαφορές της τάξης του 12% και «σφαγμένος» τρίτος, εκτός β’γύρου, ο Γ.Α.Παπανδρέου (πλην μίας που τον έφερε δεύτερο και τον Ν.Ανδρουλάκη, τρίτο!

Ενώ στην κοινωνία και στα δημοσιογραφικά γραφεία είχε «μυρίσει» ότι ο Α.Λοβέρδος «δεν είχε τύχη» λόγω «υιοθεσίας» του από την κυβέρνηση (και ανεξάρτητα της προσωπικής πολιτικής του αξίας), καθώς το δίπολο Ανδρουλάκη-Παπανδρέου, για μία σειρά λόγων που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν, θα έπαιζε την 1η-2η θέση.

Είναι ακριβώς οι ίδιες εταιρείες που δίνουν τώρα στη ΝΔ, 35%, 37% κλπ.

Κάποιος να τους ελέγξει;



pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.