# #

6 Δεκ 2021

Θεσσαλονίκη τώρα: Άγρια επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

 


Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, με διαδηλωτές να εκτοξεύουν μολότοφ και αντικείμενα και δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε χρήση χημικών.
Όπως φαίνεται μάλιστα σε βίντεο του Sputnik, μολότοφ έπεσε στο κεφάλι αστυνομικού. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις, ενώ λίγη ώρα μετά τα επεισόδια ξεκίνησε... μεγάλη βροχή.
Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στην Καμάρα όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στήσει φραγμό, ομάδα εξ αυτών εκτόξευσαν μολότοφ και αντικείμενα εναντίων των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών πάνω από την Καμάρα.
Φραγμός από αστυνομικές δυνάμεις στην Καμάρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Φραγμός από αστυνομικές δυνάμεις στην Καμάρα
Η βροχή μολότοφ έχει κάνει την ατμόσφαιρα στην περιοχή αποπνικτική, ενώ ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών στα στενά πάνω από την Καμάρα. Στο σημείο βρίσκεται σε ετοιμότητα ο «Αίαντας» της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τουλάχιστον 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα, πριν πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο.
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν την ίδια στιγμή και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου.
Συγκέντρωση στην Καμάρα για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.12.2021
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.