# #

25 Ιουλ 2021

Ιωάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Χρούσος. Οι δύο καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες παγκοσμίως

 

medlabnews.gr iatrikanea


Ο πρώτος, ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια είναι ο Έλληνας ερευνητής με τη μεγαλύτερη απήχηση και επιρροή παγκοσμίως, καθώς καταλαμβάνει την 87η θέση στη διεθνή κατάταξη «HighlyCitedResearchers» της Webometrics.


Ακολουθεί στη δεύτερη θέση (107) από ελληνικής πλευράς ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Να στονιστεί ότι η κατάταξη, που συντάσσεται δύο φορές το χρόνο με βάση τις πληροφορίες των δημόσιων προφίλ καθηγητών και ερευνητών πανεπιστημίων στο Google Scholar, ταξινομεί τους επιστήμονες ανάλογα με την επιστημονική επιρροή που έχουν στους άλλους επιστήμονες διαχρονικά.
Επίσης η επικαιροποιημένη κατάταξη αφορά στοιχεία που συλλέχθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και περιλαμβάνει 4.167 ερευνητές με δείκτη h-index άνω του 100, οι οποίοι δηλαδή έχουν τουλάχιστον 100 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρατεθεί ως έγκυρη αναφορά από το λιγότερο 100 άλλους ερευνητές στις δικές τους εργασίες.
Πρώτος στην κατάταξη εμφανίζεται ο Γάλλος φιλόσοφος και καθηγητής του Κολλεγίου της Γαλλίας Μισέλ Φουκώ, ενώ τέταρτος είναι ο Ζίγκμουντ Φρόιντ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.