# #

8 Απρ 2021

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 


Η κυβέρνηση όμως έρχεται σαν τον κλέφτη, μέσα στην πανδημία ελπίζοντας ότι θα έχει τις λιγότερες αντιδράσεις, να φέρει νέο νομοσχέδιο που αλλάζει ριζικά την κατάσταση συνολικά στο υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο έχει στόχο να διαλύσει τις λαϊκές αγορές, θα πετάξει έξω τους χιλιάδες επαγγελματίες και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην άνοδο της τιμής των προϊόντων.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης είναι:

*      Καταργείται η μόνιμη άδεια πωλητή και η δυνατότητα μεταβίβασής της. Η κάθε θέση θα βγαίνει σε πλειστηριασμό και θα την αποκτά όποιος συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια.

 

*      Αλλάζει το σύστημα μοριοδότησης. Στη θέση παλιότερων «κοινωνικών κριτηρίων» (ανεργία, πολυτεκνία, ποσοστό αναπηρίας) μπαίνουν νέα «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», με καθοριστικό το ύψος της οικονομικής προσφοράς του ενδιαφερόμενου (60% των μορίων) ενώ μοριοδοτούνται οι τίτλοι σπουδών.

 

*      Δίνεται η δυνατότητα αδειοδότησης σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες).

 

*      Δημιουργούνται ...

φορείς διαχείρισης με τη μορφή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ), συνεπώς δρομολογείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση τους.

 

*      Γίνονται πιο αυστηροί οι έλεγχοι και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές (φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα, μηδενικά χρέη προς τους φορείς διαχείρισης. Τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων κλπ.).

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το δημοτικό συμβούλιο Δίου-Ολύμπου να απαιτήσει να αποσύρει η κυβέρνηση  το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές:

 

*                       Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

*                       Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

*                       Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

*                       Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

*                       Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

*                       Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

*                       ·Να μειωθούν τα τέλη που καταβάλλουν με δεδομένο τη μείωση του τζίρου που έχουν υποστεί οι κάτοχοι αδειών στις λαϊκές αγορές.

 

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου(26/02/2021) για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ωραιο νομοσχεδιο.Να'χω ευπορο λαχανοπωλη με φεραρι,να μου δινει ενας του Χαρβαλντ αγγουρακια[σιγουρα σαπια]να'ρθει και η εταιρια να το κανει υπαιθριο μολ,αναβαθμιση για αριστους,ρε παιδιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.