# #

12 Φεβ 2021

Υγειονομικούς δεν «γεννάει» αλλά μπάτσους (για τα πανεπιστήμια) προσλαμβάνει

 «Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε ή να “γεννήσουμε” πρόσθετους νοσηλευτές, γιατρούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους πέραν αυτών που έχουμε. Όποιος είναι διαθέσιμος, σας διαβεβαιώνω ότι αξιοποιείται».

Στο βίντεο μετά το 8′.30”:

  

Κανονικά, ένας πρωθυπουργός σε περίοδο πανδημίας θα έπρεπε να ντρέπεται κάνοντας την παραπάνω δήλωση. Στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Αντίθετα,

πανηγυρίζει ότι «στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η δημοκρατία».

Τι εννοεί ο κύριος πρωθυπουργός; Μα την θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

— Σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» (ΟΠΠΙ), δηλαδή μία ομάδα με ειδική εκπαίδευση από την ίδια την ΕΛΑΣ, η οποία θα φέρει ειδική στολή και θα υπάγεται στην ΕΛΑΣ.

Α, και κάτι ακόμα: Στην εποχή της πανδημίας που η κυβέρνηση δεν μπορεί να «γεννήσει» υγειονομικούς, προβλέπονται 1000 οργανικές θέσεις για αστυνομικούς, προστάτες των πανεπιστημίων!

Ούτε λεωφορεία μπορεί να «γεννήσει»

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο της πανδημίας (5/11/2020):

«Κάναμε το καλύτερο το οποίο μπορούσαμε. Προφανώς, θα μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω τι θα ήταν αυτό γιατί δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία από το πουθενά»

Στο βίντεο μετά το 51.25:

Κανονικά, ένας πρωθυπουργός σε περίοδο πανδημίας, θα έπρεπε να ντρέπεται κάνοντας και την παραπάνω δήλωση. Στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, στα μέσα Δεκέμβρίου του 2020 το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά συνολικά τα 31.000.000 ευρώΤο πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π). Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από τις αρχές του χρόνου θα έχουν παραληφθεί συνολικά 1.453 οχήματα, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α. και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με λίγα και απλά λογια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

– δεν μπορεί να «γεννήσει» υγειονομικούς, αλλά προσλαμβάνει μπάτσους (μπάτσοι είναι αυτοί που θα κάνουν τους χωφορύλακες της ακαδημαϊκής ελευθερίας) για τα πανεπιστήμια,

– δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία, αλλά έχει να διαθέσει εκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό της αστυνομίας, με προφανή σκοπό όχι την «προστασία του πολίτη» (όπως λέγεται και το υπουργείο του «σερίφη» Χρυσοχοΐδη) αλλά την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού».

Κι όλα αυτά – το επαναλαμβάνουμε – σε περίοδο πανδημίας.

Οι προτεραιότητες των «αρίστων» δεν κρύβονται, πια: Μπατσοκρατία αντί για δημόσια Υγεία και προστασία από την πανδημία. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.