# #

16 Ιαν 2021

Jerusalem Post: ''Παρουσίασαν παράλυση προσώπου 13 άτομα μετά τους εμβολιασμούς'



Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Ισραήλ. Ως γνωστόν, οι Ισραηλινοί, ήταν από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο παγκοσμίως. 

Η Μεγάλη Βρετανία με 3.070.000 εμβολιασμούς συνολικά έχει το μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμών μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα και ακολουθούν Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 1.990.000 και 1.390.000 εμβολιασμούς αντίστοιχα. 

Στο Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο έγιναν 70.000 εμβολιασμοί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το τελευταίο 24ωρο έγιναν 110.000 εμβολιασμοί. 

Παρά την αρχική αισιοδοξία,

δημοσιεύματα-''βόμβα'' από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του Ισραήλ, φέρνουν τα πάνω-κάτω. 

Σύμφωνα με την Jerusalem Post και το Ynet news, 13 άτομα πάσχουν από παράλυση του προσώπου μετά από εμβόλιο του κορονοϊού. Οι γιατροί μάλιστα στο σύστημα υγείας εκτιμούν ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι υψηλότερος. 

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ   

''Περίπου 13 άτομα παρουσίασαν ήπια παράλυση του προσώπου μετά τη λήψη του εμβολίου. Το Υπουργείο Υγείας πάντως συνιστά να τους δοθεί και η δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον 13 άτομα έχουν αναπτύξει παράλυση προσώπου από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά οι γιατροί στο σύστημα υγείας εκτιμούν ότι στην πράξη ο αριθμός των περιπτώσεων είναι υψηλότερος.
Ένα άτομο με την ανεπιθύμητη ενέργεια είπε, "Είχα πρόβλημα για τουλάχιστον 28 ώρες. Δεν μπορώ να πω ότι έχω ξεπεράσει το πρόβλημα. Όσο για τη λήψη της δεύτερης δόσης, παραδέχεται ότι είναι αναποφάσιστος, αλλά λέει ότι "είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό είναι κάτι σπάνιο και δεν θέλω οι άνθρωποι να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Είναι σημαντικό."

Η καθηγήτρια Galia Rahav, διευθύντρια της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο Sheba δήλωσε: "Πρόσφατα συνάντησα για παράδειγμα, κάποιον εμβολιασμένο που αντιμετώπιζε παράλυση και αποφάσισε να μην κάνει την δεύτερη δόση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτό συνδέεται με το εμβόλιο ή όχι. Γι 'αυτό θα απέφευγα να δώσω μια δεύτερη δόση σε κάποιον που υπέφερε από παράλυση μετά την πρώτη δόση", πρόσθεσε η Rahav. 

Περιστατικά υπό εξέταση σε Νορβηγία και Γερμανία 

 

Όλα αυτά, την στιγμή που τουλάχιστον 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πέθαναν στην Νορβηγία, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας.

''Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών'' αναφέρεται στην ανακοίνωση. ''Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία», υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2020. 

Οι πρώτοι που εμβολιάσθηκαν ήταν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. 

Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρείς άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιασθεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται

Ταυτόχρονα, η επικεφαλής του Γερμανικό Ινστιτούτο «Paul Ehrlich» για την ασφάλεια φαρμακευτικών προϊόντων Μπριζίτ Κέλερ-Στανισλάφσκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ειδικοί ξεκινούν έρευνα για τον θάνατο 10 ανθρώπων που απεβίωσαν αμέσως μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι νεκροί ήταν ηλικίας 79 έως 93 ετών, όλοι με προηγούμενες ασθένειες. Παράλληλα, ο χρόνος μεταξύ εμβολιασμού και θανάτου κυμαινόταν από αρκετές ώρες έως τέσσερις ημέρες.

«Μέχρι χθες είχαμε εννέα περιπτώσεις. Πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα από την Κάτω Σαξονία [για μια άλλη φερόμενη περίπτωση], τότε θα υπάρξουν 10. Μιλάμε για ασθενείς σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλές ασθένειες, οι οποίοι λάμβαναν θεραπεία. Έχω ήδη πει ότι μελετάμε αυτές τις περιπτώσεις. [...] Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα μας υποθέτουμε ότι πέθαναν από τις κύριες ασθένειές τους, που συνέπεσαν με τον εμβολιασμό» δήλωσε η Κέλερ-Στανισλάφσκι.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.