# #

22 Σεπ 2020

1η μέρα κατάληψης του Λυκείου Λεπτοκαρυάς...Δείτε τα αιτήματα των μαθητών.


Μετά την κατάληψη του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς χθες, σήμερα ξεκίνησε η κατάληψη και του Λυκείου Λεπτοκαρυάς από τους μαθητές.
Οι μαθητές δήλωσαν ότι δεν είναι εναντίον της μάσκας και απ ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες όλα τα παιδιά φορούν τη μάσκα τους και στην αυλή του σχολείου τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας.


Δείτε τι μας είπαν οι μαθητές του Λυκείου...

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λεπτοκαρυάς αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη για τους ακόλουθούς λόγους : 

1.τη μη τήρηση αποστάσεων και το συνωστισμό που επικρατεί εντός της τάξεως , καθώς υπάρχουν τμήματα έως και 25 ατόμων


2.Είμαστε κατά του κόντρα μαθήματος το οποίο στην ουσία στερεί από τους μαθητές χρόνο ώστε να ασχοληθούν περισσότερο με τα μαθήματα του προσανατολισμού . 
Κόντρα μαθήματα είναι η ιστορία,  για τα παιδιά της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης  ενώ τα μαθηματικά, είναι το κόντρα μάθημα για τα παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης .

3.Επιπλέον γνωρίζουμε ότι είμαστε ένας νομός στον οποίον έχουν επιβληθεί αυστηρά νέα μέτρα από τις 22 Αυγούστου και ζητάμε διαγνωστικό τεστ (μαθητών και καθηγητών)ώστε να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η υγειονομική προστασία των μαθητών.

Να σημειώσουμε εδώ , όπως μας είπαν τα παιδιά , ότι διαγνώστηκε κρούσμα σε μητέρα παιδιού η οποία έχει παιδιά στο δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

4. Τέλος πιστεύουμε ότι πρέπει να προσληφθεί ακόμα μία καθαρίστρια ώστε ο χώρος του σχολείου να καθαρίζετε καλύτερα και να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

   Λύσεις υπάρχουν πολλές... Η διάθεση αγνοείται.



Να σχολιάσουμε εδώ ότι ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε στην συνέντευξη τύπου πριν μερικές μέρες ότι έχει φροντίσει να υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία , σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας του Υπουργείου.

Μία καθαρίστρια φυσικά δεν είναι αρκετή. έτσι κι αλλιώς υπήρχε μία και πριν τον ιό.
Άρα κ. Δήμαρχε έχουμε σοβαρό θέμα στα σχολεία...


Επίσης τα παιδιά μας διαβεβαίωσαν ότι οι καθηγητές στηρίζουν τα αιτήματά τους και είναι πολύ λογικό μιας και τα αιτήματα των μαθητών είναι πολύ σοβαρά και δικαιολογημένα.




Εμείς να σχολιάσουμε ότι τα παιδιά βλέπουν με πολύ σοβαρότητα το θέμα , τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και διεκδικούν τη ζωή τους , το μέλλον τους , ζητώντας εφικτές λύσεις από το κράτος και τη δημοτική αρχή..

Είμαστε μαζί τους και ελπίζουμε ότι και η κοινωνία του Δήμου μας θα στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών μας για καλύτερη υγεία αλλά και παιδεία. 
\
Στα νέα παιδιά στηρίζουμε το μέλλον της χώρας και θεωρούμε ότι το κράτος πρέπει να σκύψει με σοβαρότητα επιτέλους στα προβλήματα της νέας γενιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.