# #

17 Ιαν 2019

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Λεπτοκαρυάς...Ανακοίνωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας
Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη 2019


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας (Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.) σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον νόμο του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού  –  νόμο 4403/2016 ΦΕΚ 125Α 07-07-2016 –  οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης "Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη", την οποία ...
παραλαμβάνουν από την Ομοσπονδία ή από τους κατά τόπους συλλόγους όπου είναι μέλη.


Η Καρτέλα Ενημέρωσης Πελάτη θα αναγράφει σε ελληνικά/αγγλικά τα κύρια δικαιώματα και υποχρεώσεις των πελατών σχετικά με την ακυρωτική πολιτική, τις ώρες άφιξης/αναχώρησης, τον κανονισμό παράτασης της ώρας αναχώρησης, τη χρέωση πρόσθετης κλίνης κ.ά.
Στο πλαίσιο αυτό, κάθε επιχειρηματίας τουριστικού καταλύματος οφείλει να προμηθεύεται την εν λόγω καρτέλα πριν από την έναρξη λειτουργίας του καταλύματος, καθώς με αυτό τον τρόπο όχι μόνο διασφαλίζεται η νόμιμη λειτουργία της επιχείρησής του, αλλά λύνει και αρκετά προβλήματα σε σχέση με τους πελάτες του.
Επιχειρήσεις που λειτουργούν από 01/01/2019 πρέπει άμεσα να προβούν στην διαδικασία προμήθειας των καρτελών.
Επισημαίνεται δε, ότι η μη προμήθεια και ανάρτηση της καρτέλας αυτής την οριζόμενη χρονική περίοδο, σε τυχόν έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια όργανα, επιφέρει το προβλεπόμενο εκ του νόμου πρόστιμο και τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Για τη διασφάλιση της διαδικασίας, βάση του νόμου, η Ομοσπονδία θα τηρεί αρχείο και θα το υποβάλλει στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Με κάθε διάθεση της «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, δίδεται μαζί και η «κάρτα μέλους» της ΣΕΤΚΕ. Περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα μέλους της ΣΕΤΚΕ θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.makedoniaholidays.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.