# #

11 Ιουλ 2018

Μεγάλη συγκέντρωση-πορεία την Τετάρτη (11/7): Όχι στην Νατοϊκή Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Φιλειρηνική εθνική αντιϊμπεριαλιστική σημασία για την επιδίωξη μιας ασφαλούς Ελλάδας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης, μακριά από το ΝΑΤΟ, χωρίς μνημόνιαεποπτείες και λιτότητα, η οποία θα πρωταγωνιστεί για την ευημερία, την συνεργασία, την ασφάλεια και την δικαιοσύνη σε όλη την περιοχή μας.
Αριστερές, αντιϊμπεριαλιστικές, πατριωτικές, προοδευτικές και ...
δημοκρατικές δυνάμεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν την Τετάρτη (11/7) στις 6:30 μμ στα Προπύλαια σε συγκέντρωση και πορεία μέσω της Βουλής στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, ενάντια στην Νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ:
 Για την μη συναίνεση της Ελλάδας στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ
 Για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την απαλλαγή όλων των Βαλκανικών χωρών από την θηλιά της αμερικανονατοϊκής και ευρωατλαντικής κηδεμονίας.
 Για Βαλκάνια ειρήνης, ισότιμης συνεργασίας, φιλίας και συνανάπτυξης, χωρίς ηγεμονισμούς, αλυτρωτισμούς, επεκτατικές βλέψεις και κηδεμόνες, χωρίς ανταγωνισμούς εξοπλισμών και πολιτικές επιβολής και ισχύος.
 Για Βαλκάνια με εγγυημένα και ασφαλή σύνορα, αμοιβαίο σεβασμό, δικαιοσύνη και ευημερία.
Η συγκέντρωση και πορεία της Τετάρτης γίνεται με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία το ΝΑΤΟ επιδιώκει να αναθερμάνει και να αναβαθμίσει τον πολεμικότυχοδιωκτικό και ιμπεριαλιστικό ρόλο του και κάτω από την πίεση του Trump να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες των χωρών μελών του στο 2% του ΑΕΠ, τουλάχιστον, το καθένα.
Στη σύνοδο αυτή επιδιώκεται να δοθεί από τα κράτη – μέλη, φυσικά και από την Ελλάδα, το πράσινο φως για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, ως νέο μέλος, επί του οποίου έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση Τσίπρα και γι’ αυτό έσπευσε να συνομολογήσει άρονάρον , προκειμένου να προλάβει τις Νατοϊκές προθεσμίες, την συμφωνία των Πρεσπών.
Στελέχη του Αριστερού Ρεύματος της Λαϊκής Ενότητας τόνιζαν στην Iskra ότι η Συμφωνία Τσίπρα– Ζάεφ εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ειδικότερα των ΗΠΑ και της Γερμανίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι, μετά την συμφωνία, η αποκαλούμενη, με την βούλα και της Ελλάδας, «Βόρεια Μακεδονία» βαδίζει ολοταχώς να καταστεί αμερικανο-Νατοϊκό στρατιωτικό οικόπεδο, κάτι στο οποίο προσβλέπουν, άλλωστε, οι κυρίαρχοι κύκλοι στα Σκόπια, προκειμένου, πέραν των άλλων, να αποφύγουν, όπως νομίζουν, τον διαμελισμό τους.
Την ίδια ώρα, ενώ η λεγόμενη «Βόρειος Μακεδονία» θα έχει μετατραπεί σε «Βόρεια, υπό Νατοϊκή Κατοχή, Μακεδονία», ως το προτελευταίο τμήμα, ακολουθεί το Κόσοβο, του πλήρους διαμελισμού και της προϊούσης δυτικής «αποικιοποίησης» της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την ίδια ώρα η Ελλάδα ως συνέπεια και της ως άνω εξέλιξης, θα βλέπει να βαθαίνει η εξάρτησητης από τα αμερικανονατοϊκά και ευρωατλαντικά κέντρα, ενώ θα είναι επιρρεπής σε περαιτέρω ιμπεριαλιστικές πιέσεις με μοχλό τα ευκολοκατευθυνόμενα Σκόπια.
Η Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ επιχειρεί να αλυσοδέσει την περιοχή με δεσμά, που αντί, έστω, να θέτουν σε κάποιας μορφής Νατοϊκή συνεργασία τις δυο χώρες και τις χώρες της περιοχής, θα τείνουν να οξύνουν τις μεταξύ τους αντιθέσεις, τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και τις μεταξύ τους καχυποψίες και συγκρούσεις.
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα βοηθήσει καθόλου την ειρήνη και την συνεργασία ανάμεσα στα πιόνια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και γρήγορα θα αποδειχθούν οι επί μέρους ρυθμίσεις της ότι δεν μετρίασαν τους αλυτρωτισμούς της γείτονος αλλά αντίθετα απειλούν να πυροδοτήσουν νέες αμοιβαίες καχυποψίες, προκαταλήψεις και φόβους, ενώ κινδυνεύουν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες εντάσεις στο εγγύς μέλλον, ίσως και απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας από την συγκρότηση αντίπαλων μπλοκ συμμαχιών στα οποία ενδεχομένως θα συμμετέχουν τα Σκόπια.
Η συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατών πολιτών και λαϊκών δυνάμεων στην συγκέντρωση της Τετάρτης στα Προπύλαια αποκτά ιδιαίτερη φιλειρηνική εθνική αντιϊμπεριαλιστική σημασία για την επιδίωξη μιας ασφαλούς Ελλάδας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης, μακριά από το ΝΑΤΟ, χωρίς μνημόνιαεποπτείες και λιτότητα, η οποία θα πρωταγωνιστεί για την ευημερία, την συνεργασία, την ασφάλεια και την δικαιοσύνη σε όλη την περιοχή μας.
Το όραμα του Ρήγα Φεραίου για τα Βαλκάνια και την περιοχή μας, στην σύγχρονη εκδοχή του, γίνεται όσο ποτέ επίκαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.