# #

13 Δεκ 2018

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για την εκμάθηση Ελληνικών στα σχολεία της

Σε λίγα χρόνια ,όταν οι επόμενες κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την λατινική γραφή-ήδη γίνονται συζητήσεις στα μουλωχτά-, οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι "δημοσιογράφοι" θα χαρακτηρίζουν από τα κανάλια φασίστες και γραφικούς όσους θα αντιστέκονται στην κατάργηση  της ελληνικής γλώσσας..
Δυστυχώς, ήδη εδώ και αρκετά χρόνια,οι νέοι χρησιμοποιούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία την λατινική γραφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποβοηθώντας άθελά τους τους υπαλληλίσκους που νομίζουν ότι κυβερνούν, μετά το Μακεδονικό και άλλα εθνικά θέματα που θα διαλύσουν και θα μεταλάξουν την χώρα,να καταργήσουν και την γλώσσα...
Ο Ελληνισμός όμως που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό αλλά και ο σεβασμός αρκετών ξένων κυβερνήσεων στον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας...βάζει προς το παρόν φρένο στους μεταλλαγμένους υπαλληλίσκους ,πολιτικούς και δημοσιογραφίσκους.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η κυβερνηση της Αυστραλίας εδωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για την εκμάθηση Ελληνικών στα σχολεία της
Την ώρα που στην Ελλάδα κυβερνώντες και διανοούμενοι απαξιώνουν την Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία, η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, με μία συγκινητική πράξη, αποθεώνει την αξία του Ελληνισμού, δίνοντας δύο εκατομμύρια δολάρια για την εκμάθηση Ελληνικών στα σχολεία της περιοχής.
Η επιχορήγηση δεν αποτελεί ...
υπόσχεση αλλά γεγονός αφού αναφέρεται στον προϋπολογισμό της Νότιας Αυστραλίας.
Το απίστευτο δώρο, το οποίο δείχνει, αν μη τι άλλο, την υπόκλιση Αυστραλίας στον Ελληνισμό έγινε στο Αυστραλιανό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Κουλτούρας «Λόγος» που έχει έδρα στο Πανεπιστήμιο Flinders της Αδελαΐδας.

Όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, την είδηση ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση ο ομογενής πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης.
Μάλιστα προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στον διευθυντή του Κέντρου «Λόγος», καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα.
«Σε αντίθεση με άλλες εθνότητες, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε χάσει την ταυτότητά μας σε όποιο μέρος της Αυστραλίας και αν βρισκόμαστε και θεωρώ ότι έφτασε, επιτέλους, το πλήρωμα του χρόνου ώστε να ανταμείψουμε όλους τους Έλληνες της Αυστραλίας και, ειδικά, τους μεγαλύτερους για όσα έχουν κατορθώσει με δυσκολίες, με το να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την ελληνικότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Κουτσαντώνης και πρόσθεσε:
«Στηριζόμαστε στους ώμους γιγάντων και βασιζόμαστε σε όλα αυτά που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα οι προηγούμενες γενιές, γι’ αυτό πιστεύω ότι και εγώ και όλοι οφείλουμε πλέον να εξετάσουμε τρόπους ώστε η νέα γενιά να υιοθετήσει και να διατηρήσει το ίδιο πάθος για οτιδήποτε ελληνικό».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου «Λόγος», κ. Τσιανίκας, σημείωσε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», φανερά συγκινημένος:
«Ειλικρινά, δεν περίμενα να μας παραχωρήσει η πολιτειακή κυβέρνηση ένα τόσο μεγάλο ποσό και νιώθω μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη που με το πέρασμα του χρόνου, η γλώσσα μας δεν θα σβήσει».
Επιπλέον, ο διαχειριστής του Ιδρύματος Ελληνικών Σπουδών (The Foundation for Hellenic Studies) και επιχειρηματίας, Θεοφάνης Μάρας, τόνισε πως η εν λόγω κίνηση «θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πράξη συνέχισης του ελληνισμού για τις επόμενες γενιές Ελληνοαυστραλών».
«Απόψε η φλόγα του ελληνισμού λάμπει και νιώθω ότι αν και έχουμε γεννηθεί εκτός της χώρας μας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα Έλληνες. Η πολιτειακή κυβέρνηση τιμά και αναγνωρίζει με την κίνησή της αυτή, τους Έλληνες μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς» πρόσθεσε στον Νέο Κόσμο.
«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Με την πράξη αυτή, ο ελληνισμός και η γλώσσα μας θα ζήσουν για πάντα» κατέληξε.
Σημειώνεται πως το Κέντρο «Λόγος» δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012, μετά από οικονομική ενίσχυση που ενέκρινε η τότε κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για τέσσερα χρόνια που ανερχόταν στα 600.000 δολάρια.
Όπως βλέπετε ότι και να κάνουν μερικοί, εντός και εκτός ελλαδικών συνόρων, ο Ελληνισμός δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει, μέσα στην ιστορία και την γλώσσα του. Και θα έρθει η ώρα, κατά την οποία θα «λάμψει» η ευγνωμοσύνη σε όσους, κόντρα στο ρεύμα της εποχής, τον στήριξαν και τον στηρίζουν.
Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Πηγή fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.