# #

5 Αυγ 2018

Δήμος Δίου-Ολύμπου....Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιών. Ακούει κανείς; Από τον Δήμο κάποιος;;;




Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων, είναι οι πιο φονικές του 21ου αιώνα στον κόσμο μετά από εκείνες που σκότωσαν 173 ανθρώπους στην Αυστραλία το 2009, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ακούει κανείς; 
Από τον Δήμο κάποιος;;; 

Περπατώντας στη Λεπτοκαρυά κάποιος, βλέπει ακαθάριστους χώρους. Κανένας τουρίστας δεν μπορεί να περπατά στο πεζοδρόμιο καθώς τα χόρτα είναι σχεδόν στο ίδιο ύψους με τον ίδιο και έχουν καλύψει και το πεζοδρόμιο. 

Υπάρχει κάποιος να ενδιαφέρεται να βρει τους ιδιοκτήτες αυτών των οικοπέδων και να τους υποχρεώσει να τα καθαρίσουν άλλως να τους επιβάλλει πρόστιμο;
Κάθε χρόνο το αναφέρουμε και όταν κάπου ξεσπάει φωτιά γίνοματε όλοι μάρτυρες αν όχι και συνένοχοι μεγάλων καταστροφών. 

Και αυτό γιατί; Γιατί κάποιοι από εμάς αμέλησαν να ξοδέψουν λίγο χρόνο και χρήμα για να καθαρίσουν την ιδιοκτησία τους. Μετά όμως την καταστροφή φταίνε όλοι οι άλλοι πέρα από εμάς.
Για όσους ίσως το αγνοούν θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 4/2012:
Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκο­νται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υπο­χρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.



Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπονται οι εξής ποινές:
  1. Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
Αρμόδιος για την άσκηση των ποινικών κυρώσεων είναι η Πυροσβεστική Αρχή.
Η πραγματικότητα; 

Οι δημοτικές αρχές δεν κάνουν τίποτα και όλοι παρακαλάμε και ευχόμαστε να μην ξεσπάσει κάποια φωτιά στη Λεπτοκαρυά και τότε οι ακαθάριστοι χώροι γίνουν η αιτία μιας ακόμη καταστροφής.

Ευαγγελία Γερομιχαλού

1 σχόλιο:

  1. Ποιος να ακούσει ρε παιδιά; Οι τοπικοί σύμβουλοι; Ο ανύπαρκτος δήμαρχος;
    Και να είναι μόνο αυτό;
    Πόσες αυτοσχέδιες χωματερές έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη Λεπτοκαρυα;
    Εισαγγελέας υπάρχει;
    Πως γίνεται στο Λιτόχωρο να κινούνται συνεχώς απορριμματοφόρα και να υπάρχουν οδοκαθαριστές στο κέντρο της πόλης, και εδώ στη Λεπτοκαρυα, αν και καλοκαίρι να μην περνά απορριμματοφόρο, ενώ οι πέριξ της πόλης αυτοσχέδιες χωματερές να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για μολύνσεις και ασθένειες, αλλά και να αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.