# #

22 Αυγ 2017

Oι βλαμμένοι φιλελέδες κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν ξανά κυβέρνηση τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη που αποτελεί την συνέχεια των γερμανοτσολιάδων, που έβγαλε αρχηγούς τους γιους του κατοχικού πρωθυπουργού και συνεργάτη των Ναζί Ιωάννη Ράλλη και του διοικητή της ελληνικής Γκεστάπο Άγγελο Έβερτ, και που έχει σήμερα στην βιτρίνα της δημοκράτες τύπου Βορίδη, δεν δικαιούται ούτε να βήχει πόσο μάλλον να μιλάει για τέτοια θέματα.



Σε όλα τα προτεκτοράτα δεν επιτρέπεται να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας. Μονάχα για το μακρινό παρελθόν και για πράγματα επουσιώδη έχουν το δικαίωμα να κουβεντιάζουν οι δούλοι της Γερμανικής ΕΕ κι αυτό είναι που κάνουν με μεγάλο πάθος.

Δεν το βλέπεις μονάχα στην χρεοκοπημένη από κάθε άποψη Ελλάδα. Τα ίδια συμβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, στην Ανατολική Ευρώπη και φυσικά στις Βαλτικές χώρες.

Μοιραία λοιπόν ξεκίνησε η τόσο «επίκαιρη» συζήτηση για την σχέση του Στάλιν με τον Χίτλερ και τις «πιθανές ομοιότητες» μεταξύ του υπαρκτού σοσιαλισμού και του εθνικοσοσιαλισμού των ναζί.

Οι τάχα μου «δημοκράτες» νεoφιλελέδες, μας υψώνουν το δάκτυλο και μας εγκαλούν για την άρνησή μας να ..
ταυτίσουμε τα εγκλήματα των ναζί με εκείνα του πάλαι ποτέ ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης.

Ποιος ήταν ο Στάλιν, μας ρωτούν, και η φωνή τους τρεμοπαίζει από την ιερή «δημοκρατική» φλόγα που τους καίει τα σωθικά.

Μας έχουνε στριμώξει, σκέφτονται, αφού δεν έχουμε και πολλά να πούμε για τον Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι όπως ήταν το αληθινό όνομα του Στάλιν. Κάνουν λάθος όμως, γιατί έχουμε κι εμείς να πούμε πολλά.

Ο Στάλιν λοιπόν υπήρξε μια από τις ηγετικές μορφές της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης που μαζί με την Γαλλική σημάδεψαν την ιστορία της ανθρωπότητας τόσο βαθιά που οι νεοφιλελέδες δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν.

Ούτε επίσης μπορεί να περάσει από το μυαλό τους η πιθανότητα πως η δεύτερη μεγάλη επανάσταση των περασμένων αιώνων συμπληρώνει την πρώτη σε αρκετούς τομείς και ζητήματα που μείναν μετέωρα και ανολοκλήρωτα.

Όπως θα συμβεί και με την επόμενη μεγάλη επανάσταση που νομοτελειακά θα συμβεί παρά τα ξόρκια των τραπεζιτών τους και τις προσευχές των παπάδων τους.

Ο Στάλιν λοιπόν κατάφερε μέσα από τις θυελλώδεις συνθήκες που δημιούργησε η επανάσταση και η σκληρή σύγκρουση με τις αντεπαναστατικές δυνάμεις να κυριαρχήσει στο ΚΚΣΕ και να αναλάβει τα ηνία της νεοσύστατης Σοβιετικής Ένωσης.

Κι όλα αυτά, παρά τις επιφυλάξεις του Λένιν για τον χαρακτήρα και τις ικανότητές του.
Με μηχανορραφίες και αδίστακτες πρακτικές, κατόρθωσε να βγάλει από την μέση σχεδόν όλα τα ιστορικά στελέχη της επανάστασης τα οποία θα μπορούσαν δυνητικά να θέσουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία του.

Όπως οι Βρετανοί στον πόλεμο των Μπόερς και οι Οθωμανοί κάτω από την καθοδήγηση των αξιωματικών του Γερμανού Κάιζερ, έκτισε και λειτούργησε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία εξόντωσε χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους.

Εκτόπισε επίσης ολόκληρες φυλετικές ομάδες –όπως οι Κοζάκοι του Ντον οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί– στα βάθη της Σιβηρίας, μια πρακτική που θυμίζει την εκτόπιση χιλιάδων Αμερικανών πολιτών ιαπωνικής καταγωγής από τον πρόεδρο Ρούσβελτ στην έρημο της Νεβάδα κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οφείλουμε, βέβαια, να παραδεχτούμε ότι η σκληρότητα που επέδειξε ο Στάλιν δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του προέδρου Ρούσβελτ.

Επίσης, ο Στάλιν ήταν ένας χαμηλής ηθικής στάθμης καιροσκόπος, αφού πέτυχε να υπογράψει συνθήκη καλής γειτονίας και συνεργασίας με τους Ναζί όταν εκείνοι εισέβαλαν στην Πολωνία, που έδωσε το δικαίωμα στον Κόκκινο στρατό να καταλάβει την μισή σχεδόν Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες.

Πέτυχε δηλαδή εκεί όπου απέτυχε ο σερ Τσώρτσιλ, ο οποίος θαύμαζε και εκθείαζε προπολεμικά τους κυρίους Χίτλερ και Μουσολίνι και επεδίωκε να στρέψει την πολεμική μηχανή των Ναζί ενάντια στην ΕΣΣΔ.

Ο Στάλιν επέβαλε επίσης την θέληση του στους λαούς της Ανατολικής Ευρώπης, κατασκεύασε πυρηνικά όπλα και δημιούργησε τον έναν από τους δύο στρατιωτικούς συνασπισμούς της εποχής του Ψυχρού πολέμου, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
Την ίδια εποχή, βέβαια, οι ΗΠΑ του Τρούμαν χτυπούσαν με πυρηνικά όπλα την ήδη ηττημένη Ιαπωνία και δημιουργούσαν το επίσης ψυχροπολεμικό βορειοατλαντικό Σύμφωνο, δηλαδή το ΝΑΤΟ, ενώ οι Εγγλέζοι λίγο νωρίτερα απέσυραν στρατεύματα από το ενεργό ιταλικό μέτωπο, προκειμένου να συντρίψουν τους Έλληνες αριστερούς και πατριώτες πολεμώντας στο πλευρό των Ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων.
Μέχρι το θάνατο του Στάλιν, η διαβόητη μυστική αστυνομία του Μπέρια εξαφάνιζε ανθρώπους και συνειδήσεις με μοναδικό κριτήριο την αντίθεση τους στο καθεστώς κάτι που φυσικά ένας καλόπιστος δυτικός θα μπορούσε να διακρίνει και στις διώξεις πολιτικών αντιφρονούντων που έλαβαν χώρα στις ΗΠΑ την εποχή του γερουσιαστή Μακάρθι.
Ναι, ο Στάλιν υπήρξε ένα μεγάλο κάθαρμα, το δικό μας μεγάλο κάθαρμα.
Όμως, πώς είναι δυνατό να τον συγκρίνετε με το δικό σας μεγάλο κάθαρμα, τον Αδόλφο Χίτλερ;

Οι Κρουπ και οι λοιποί βιομήχανοι και τραπεζίτες της Γερμανίας, πολλοί λαμπροί καπιταλιστές του δυτικού κόσμου όπως ο αξιοσέβαστος και καινοτόμος κύριος Φορντ, και η πρωσική αριστοκρατία που στελέχωνε τον γερμανικό στρατό, στήριξαν την άνοδο και την παραμονή των Ναζί στην εξουσία.

Παρήγαγαν τα αέρια με τα οποία τα ανθρωπόμορφα ναζιστικά τέρατα εξόντωσαν εκατομμύρια Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές και Σλάβους (κυρίως Ρώσους).
Κι από την άλλη, η Σοβιετική Ένωση υπό την ηγεσία του Στάλιν, με τα 22 εκατομμύρια των νεκρών της και τις ανυπολόγιστες καταστροφές της γης της, σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του αντιφασιστικού αγώνα για την σωτηρία του ανθρώπινου πολιτισμού.
Το 85% των μεραρχιών του Χίτλερ εξολοθρεύτηκαν στο ανατολικό μέτωπο από τον «Κόκκινο στρατό», τον στρατό του Στάλιν.

Κι αν ο Στάλιν υπήρξε ένας δικτάτορας που κυβέρνησε την χώρα του με τρόπο απολυταρχικό, δεν σας επιτρέπετε να τον συγκρίνεται με τον ιδρυτή του ναζισμού.
Το επιχειρείτε, όμως, γιατί ο σκοπός σας είναι στην πραγματικότητα άλλος.
Ταυτίζοντας εντελώς αυθαίρετα τον Στάλιν με τον Χίτλερ, προσπαθείτε να σβήσετε από την ιστορία την αλήθεια που σας στοιχειώνει.
Την φωτογραφία εκείνη που σας υπενθυμίζει πώς ήταν το παρελθόν σας και πώς μπορεί να είναι το μέλλον σας.

Κλείνω με δύο ακόμα παρατηρήσεις.
Ας το βουλώσει επιτέλους η ΝΔούλα κι ας αφήσει τους Εσθονούς να εκφράσουν μονάχοι τον πόνο τους.

Η παράταξη που αποτελεί την συνέχεια των γερμανοτσολιάδων, που έβγαλε αρχηγούς τους γιους του κατοχικού πρωθυπουργού και συνεργάτη των Ναζί Ιωάννη Ράλλη και του διοικητή της ελληνικής Γκεστάπο Άγγελο Έβερτ, και που έχει σήμερα στην βιτρίνα της δημοκράτες τύπου Βορίδη, δεν δικαιούται ούτε να βήχει πόσο μάλλον να μιλάει για τέτοια θέματα.

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την σημερινή ηγεσία της ΕΕ που μεθοδικά προωθεί την ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

Προσπαθούν επιμελώς να κρύψουν πως το οικοδόμημά τους –η ευρωζώνη τους– έχει σχεδιαστεί από το οικονομικό επιτελείο των Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Προσπαθούν επίσης να κρύψουν ότι το πολιτικό τους οικοδόμημα είναι ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει στο καθεστώς του μεγάλου αδερφού που περιέγραψε στο «1984» ο Όργουελ.
Και βέβαια, ο Όργουελ ούτε νεοφιλελές υπήρξε ποτέ, ούτε σταλινικό μπορείς να τον πει κανείς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις θυσίες και τις προσπάθειες του σοβιετικού λαού για την επίτευξη της νίκης απέναντι στο Τρίτο Ράιχ, κανείς δεν μπορεί επίσης να αμφισβητήσει και τους αγώνες των υπολοίπων λαών που πολέμησαν σε όλα τα μέτωπα του πολέμου τους Ναζί.

Οι ηγέτες έχουν κι αυτοί το μερίδιο τους, όμως χωρίς την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό των απλών πολιτών –των μαζών– τίποτα δεν είναι δυνατό από την παραγωγή της πολεμικής μηχανής μέχρι την τελική νίκη στον πόλεμο.

Κι αυτήν την τόσο επικίνδυνη αλήθεια για την ιδιότυπη δικτατορία που έχουν επιβάλει προσπαθούν με κάθε τρόπο να θάψουν οι νεοφιλελέδες, επιδιώκοντας την ταύτιση του ναζισμού με το κομμουνιστικό κίνημα και τις αναρχικές κινήσεις.
Όμως κι αυτές τις δύσκολες και μίζερες εποχές που ηγεσία στο κίνημα δεν υπάρχει, ή όταν υπάρχει έχει ξεπουληθεί στους τραπεζίτες, είναι τα χωρίς ελπίδα παιδιά που υψώνουν τις κόκκινες και τις μαύρες σημαίες και τσακίζουν τα κεφάλια των νεοναζί.
Τα κολάρα μένουν μες τα γραφεία τους και στο Facebook.

Respect λοιπόν αφού δεν μπορείτε τίποτα άλλο να κάνετε. Και silence! Ποτέ δεν θα γίνουν όλοι σαν εσάς.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σας θυμίζουν το πόσο σκουλήκια και σκατόψυχοι είσαστε.


Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας.
Υ.Γ. Συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο.


(Αγαπητέ Ηλία, είναι τραγική η αμορφωσιά των πολιτικών στελεχών στην Ελλάδα. Η Μαριέττα Γιαννάκου έγραψε στο Twitter αυτό:



Αν η Γιαννάκου -που θεωρείται σοβαρή- γράφει αυτή την ανοησία, φαντάσου την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπόλοιποι. 

Επίσης, οι άνθρωποι μιλάνε και γράφουν το 2017 για πράγματα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα και τα κρίνουν με τα σημερινά δεδομένα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τις κοινωνικές συνθήκες εκείνης της εποχής. 

Καθόλου περίεργο, αφού είναι γνωστό πως οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε πως οι κομμουνιστές ανέτρεψαν τον Τσάρο, ξεχνώντας πως, επί Τσάρου, οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα στον δρόμο. 
Υπήρχαν λόγοι που έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση. 

Καλά, κανείς δεν αναρωτιέται γιατί ήταν τόσο δημοφιλείς οι ιδέες του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο; Είχαν τρελαθεί όλοι αυτοί; Πάντως, τα αιτήματα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού είναι σήμερα πιο ζωντανά από ποτέ. Και θα είναι πάντα ζωντανά όσο δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. 

Ηλία, εγώ τον λυπάμαι λίγο τον Στάλιν. 
Βρέθηκε με μια νικηφόρα επανάσταση και δεν ήξερε τι να κάνει. Φαντάζομαι πως θα ήθελε πολύ να πει στους σοβιετικούς πολίτες πως δεν μπορεί να υπάρξει σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα -όσο μεγάλη κι αν είναι- και πως θα πρέπει η επανάσταση να συνεχιστεί σε όλο τον κόσμο για να έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν όλα στο χέρι του. Αν δεν είχαν ηττηθεί οι κομμουνιστές στην Γερμανία, όλα θα ήταν διαφορετικά. 

Πάντως, η γυναίκα του Στάλιν έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ανθρωπότητα που δεν τον καθάρισε με τον παγοκόφτη στον ύπνο του. Τελικά, την καθάρισε αυτός. Ηλία, οι φιλελέδες είναι βλαμμένοι. Όπως είναι όλα στην Ελλάδα, έτσι είναι και οι φιλελέδες της. Και οι βλαμμένοι φιλελέδες κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν ξανά κυβέρνηση τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλλον θα το καταφέρουν. 
Ηλία, γράφε όσο πιο μεγάλα κείμενα μπορείς. Μεγάλα και πολλά. Γράφε εσύ, για να μην γράφω εγώ. Να είσαι καλά, Ηλία. Φιλιά! Α, και η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ είναι αυτό που δεν θα ξεπεράσουν ποτέ. Μέχρι να την ξαναδούν καρφωμένη εκεί.)

 https://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.