# #

17 Ιουν 2017

«Έπιασαν» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων -Ενημερώνουν με sms για τα πρόστιμα

Και με sms τα ραβασάκια σε ανασφάλιστους 

– Πρώτα το πρόστιμο και μετά η ασφάλιση

Αποτέλεσμα εικόνας για «Έπιασαν» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων -Ενημερώνουν με sms για τα πρόστιμα
Ταχυδρομικά και στα κινητά με sms  έχουν αρχίσει να παραδίδονται τα πρόστιμα στους ανασφάλιστους κατόχους αυτοκινήτων και μηχανών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει στείλει συνολικά ραβασάκια σε 800.000 αποδέκτες που φαίνονται από τις διασταυρώσεις των αρχείων των ασφαλιστικών εταιρειών και του κράτους ότι δεν έχουν ασφαλίσει για αστική ευθύνη το  αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους. Όσοι πάρουν πρότιμο θα πρέπει να ξέρουν:

  • Το πρόστιμο ανέρχεται σε 250 ευρώ
  • Πρέπει πρώτα να πληρώσετε το πρόστιμο για να “ξεκλειδώσει” ο λογαριασμός σας και να μπορεί η ασφαλιστική να σας εκδώσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Καταβάλλοντας το αντίτιμο του προστίμου κρατήστε το αποδεικτικό από το οποίο θα χρειαστεί να δώσετε στον ασφαλιστή σας στοιχεία για να μπορέσει να σας ασφαλίσει
  • Για τους ανασφάλιστους που δε θα συμμορφωθούν συμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο θα ακολουθεί: α)Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για έξι μήνες. β) Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για έξι μήνες και επί εμπλοκής του σε ατύχημα για δύο χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης. Χρηματικό πρόστιμο στον κύριο ή κάτοχο του οχήματος και στον οδηγό αυτού, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με χίλια (1.000) ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια (500) ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και διακόσια πενήντα (250) ευρώ για τα δίκυκλα. Σε περίπτωση που οδηγός του οχήματος είναι ο κύριος ή κάτοχος αυτού επιβάλλεται ένα μόνο πρόστιμο.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είναι γύρω στο 1.200.000, ωστόσο από αυτά περίπου 200.000 αφορούν αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα και για κάποιο λογο εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα.


2 σχόλια:

  1. Οταν στελνεις μυνημα σε ιδιοκτήτη αυτοκινητου με αριθμο κυκλοφοριας με 6 νουμερα σημαίνει οτι ζουμε ακομη στην δεκαετία του 80 ή οτι τα αρχεια αυτοκινητων τα εχει ελεγξει καποιος ηλιθιος. Και ολα αυτά για σπρωξουν πελατες σε καποιες ασφαλιστικες.
    Οχι βεβαιως οτι η μιζα παει σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πληρωσουν οι τσαμπατζηδες εμεις τι ειμαστε ηλιθιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.