# #

7 Ιαν 2017

ΕΣΠΑ... Το απόλυτο εργαλείο υποταγής.

Τα χρυσά κουτάλια των ΕΣΠΑ...


Οι υπαλληλίσκοι διεκπεραιωτές εντολών των Βρυξελλών που στην Ελλάδα φέρουν τους βαρύγδουπους τίτλους του βουλευτή, υπουργού κλπ, δηλώνουν και πράττουν άνευ αντιλόγου αφού απέναντί τους δεν υπάρχει τίποτε να αντισταθεί. 

Είναι τραγικό σε ένα ανίκανο και δυσλειτουργικό κράτος να εφευρίσκεις την Δημόσια επένδυση και να εντάσεις σ' αυτήν "προγράμματα" με απίθανους τίτλους όπως για παράδειγμα, «Εξοικονομώ ΙΙ» και «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ». 

Αφού αντιπαρέλθουμε το ότι αυτά όλα τα διαχειρίζονται άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι το μεροκάματο, θα εστιάσουμε στο πως η Ε.Ε μέσω αυτών των κόλπων ταΐζει έναν στρατό δουλικών για δικό της όφελος. 

Θα διαθέσουν 1,5 δις € ...
άμεσα από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση με την εκταμίευση εγκεκριμένης προκαταβολής, η οποία αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των πόρων που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ. 

Ενώ το άλλο βαρύγδουπο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» θα αναζωογονήσει τον πολύπαθο κατασκευαστικό κλάδο, ενώ το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα προσφέρει πολύ σημαντική ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Όπως καταλαβαίνουν άπαντες αυτό είναι ένα μήνυμα, ένα σινιάλο στους ημέτερους πως στείλανε το κοκαλάκι τα αφεντικά, ελάτε να το γλύψουμε. 

Διότι αφενός πτωχευμένο και ανίκανο κράτος δεν μπορεί να κάνει επιχειρήσεις και αφετέρου όπου ακούς ΕΣΠΑ να θυμάσαι πως είναι το απόλυτο εργαλείο υποταγής. 

Όμως, επειδή πρέπει να εντυπωσιαστούν οι θυσιασμένοι από τους γερμανοτσολιάδες υπαλληλίσκους της Ε.Ε στον βωμό της βόλεψής τους συνεχίζουν τα παχιά λόγια και μοιράζουν άμεσα κι άλλα πιο πολλά. 

Διότι όπως μεταδίδουν τα πληρωμένα ΜΜΕ, σε συνδυασμό με το νέο, καινοτόμο Ταμείο Συμμετοχών που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί στην ελληνική οικονομία, εντός χρονοδιαγράμματος και αυτό, μέσα στον Δεκέμβριο, θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία συνολικά 2 δισ. ευρώ. 

Χρήμα με ουρά δηλαδή. 
Ποιος θα το πάρει και από πού έρχεται; Κανέναν δεν ενδιαφέρει. 

Ποιος αγαπάει τόσο πολύ την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που άμεσα θα της δώσει τέτοια ποσά; 

Είναι τραγικό σε μια οικονομία που στηρίζεται πια στα δανεικά με τα οποία πληρώνονται μισθοί δημοσίου και συντάξεις να μιλάς για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Κι όμως αν θέλετε να εντυπωσιαστείτε κι άλλο με το τι σκαρφίζονται δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Σίγουρα δεν θα καταλάβετε τίποτε αλλά τουλάχιστον θα "χορτάσετε" χρήμα:

α) Το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας δράσης «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την ενίσχυση παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών. Η ενίσχυση θα αφορά είτε σε επιχορήγηση των ωφελούμενων είτε σε επιχορήγηση σε συνδυασμό με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο. Για το Ταμείο Εξοικονομώ ΙΙ θα διατεθούν 68 εκατ. ευρώ για την καταβολή δανείων από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 248 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα υπόλοιπα από ιδιωτικές συμμετοχές. 

β) Στόχος του ΤΕΠΙΧ ΙΙ είναι η παροχή επιχειρηματικών δανείων και εγγυήσεων από το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι κυρίως πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες υπό σύσταση και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Σκοπός του Ταμείου είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη δυναμικών, καινοτόμων και εξωστρεφών σχημάτων. Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα χρηματοδοτηθεί με 400 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑνΕΚ. Η συνολική ενίσχυση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα ανέλθει σε 1 δισ. Ευρώ με τη συμμετοχή των τραπεζών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.