# #

16 Δεκ 2016

Στα "μπουζούκια" της επαρχίας...

7 τύποι που συναντάς στα μπουζούκια της επαρχίας

7 τύποι που συναντάς στα μπουζούκια της επαρχίας

Εδώ θα σκιαγραφήσουμε έναν έναν τους 7 τύπους που συναντάς στα μπουζούκια της επαρχίας. Γιατί οκ, δεδομένο είναι ότι έχεις περάσει "καλά" σε αυτά της Αθήνας, αλλά τη φάση στα μπουζούκια την ορίζει η επαρχία. Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και επιδοτήσεων (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά) δεν πήγαν χαμένα σε αυτή τη χώρα διάολε!
Για τσέκαρε...


Ο Ακύριος έφτασε στη μπουζουκλερί τελείως στο άκυρο όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Δεν έχει ιδέα από σκυλάδικο και όπως είναι λογικό το ντύσιμό του δεν κολλάει ούτε στο ελάχιστο με την περίσταση. Συνήθως είναι είτε μεταλάς είτε χιπχοπάς τον οποίο και φιλοξενούν οι φίλοι του. Βγαίνουν από το σπίτι στις 3 το χάραμα οπότε μόνο τα μπουζούκια είναι ανοιχτά και πηγαίνουν στο σκυλάδικο με τον Ακύριο να πιστεύει ότι θα βρει γκόμενα. Φυσικά αυτό δε θα συμβεί και θα το καταλάβεις από τις φωτογραφίες που θα δεις την άλλη μέρα στο facebook. Ναι, ο Ακύριος θα ξεχωρίζει από το πόσο άκυρα είναι ντυμένος.

Ο Boss όπως κατάλαβες είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Χοντρός, ολίγον καράφλας, μεγαλοπαράγοντας της περιοχής και χορηγός στη φανέλα της ομάδας της κωμόπολης. Καπνίζει μόνο πούρα, χουφτώνει τις λουλουδούδες και κουβαλάει μαζί τον γιο του από τα 16, για να δει πώς βγαίνει το μεροκάμματο. Πηγαίνει πάντα και κατσικώνεται στο πρώτο τραπέζι που κάθεται ο Πρόεδρας (θα δεις παρακάτω) με την παράνομη και σχολιάζουν τα μπούτια της τραγουδίστριας. Συνήθως δεν ακούει καλά και γι' αυτό είτε του πεις ότι δολοφόνησες τη μάνα του είτε του πεις ανέκδοτο του Σεφερλή, αυτός θα γελάει με πιο χαζό ύφος κι από τον Αρναούτογλου.

Ο Ερωτικός είναι ο γκόμενος του χωριού. Είναι σέντερ φορ και αρχηγός στην ομάδα της πόλης που παίζει στη Γ' Εθνική και έχει καψουρευτεί την τραγουδίστρια. Κάθε παρασκευοσάββατο πηγαίνει στο μαγαζί ακόμη και μόνος του για να της δείξει ότι εκείνος βρίσκεται εκεί για να την καμαρώνει και χαλάει το μισό πριμ ανόδου για λουλούδια. Η τραγουδίστρια δεν τον πολυγουστάρει αλλά κάποια στιγμή θα του κάτσει και ενώ θα του δώσει ελπίδες τελικά θα τα φτιάξει με τον Boss. Αυτός απλά θα αλλάξει ομάδα και πόλη. Και θα το ρίξει στο έντεχνο.

Ο παλιός καλός κλασσικός ελληνάρας. Ο Έσπας έχει ένα μικρό κηπάκι 1,5 τετραγωνικό στο πίσω μέρος της αυλής του και χάρη σε αυτό έχει τσιμπήσει επιδότηση για εκτροφή στρουθοκαμήλων, για πορτοκαλιές, βαμβάκι, τρούφα και κακαόδεντρα. Τα λεφτά της επιδότησης έγιναν ένα Ναβάρα, μία Καγιέν και 24.000 λουλούδια στην τοπική μπουζουκλερί για τα μάτια της αλλοδαπής λουλουδούς. Ο Έσπας δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαλάσει λεφτά αφου έτσι κι αλλιώς δεν είναι δικά του. Είναι περήφανος έλληνας και θέλει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φοράει ό,τι πιο λαμπερό μπορούσε να βρει σε μαγαζί με φωτιστικά.
Ο Καημένος είναι ένας από τους μουσικούς της μπάντας που κάθε βράδυ το ρίχνει στο ποτό για να αποφύγει την αυτοκτονία. Δεν θέλει στα αλήθεια να παίζει στα μπουζούκια αλλά η άπονη ζωή τον έχει αναγκάσει να πρέπει να δουλεύει. Παίζει μπάσο στο σκυλάδικο και την ώρα που παίζει "να 'χαν οι καρδιές αμπάρες" τραγουδάει από μέσα του "Master of puppets" και κλαίει. Το νυχτοκάμματο είναι καλό και προσπαθεί να χώσει μερικά παραπάνω σόλο μήπως τον τσεκάρει κανένας γνώστης και τον πάρει να παίζει μεταλιές. Το μισό νυχτοκάματο το χαλάει στα στούντιο που ηχογραφεί με την black metal μπάντα του. Πίνει σκέτο ουίσκι και πίνει πολύ σκέτο ουίσκι.
Ο Ρίκος (από το πιτσιρίκος) είναι ο 16χρονος μπόμπιρας που κάθε σάββατο πηγαίνει στα μπουζούκια επειδή έτσι έμαθε από μικρός. Έχει glx, φοράει 1,5 τόνο ζελέ στο μαλλί και φυσικά μπανάνα στον καβάλο. Μπαίνει στο μαγαζί 20 λεπτά πριν αρχίσει το πρόγραμμα και χορεύει ζεϊμπέκικο με το κομπολόι να κρέμεται γύρω από τον καρπό του και τον επίσης Ρίκο φίλο του να βαράει μόνος του παλαμάκια. Έτσι πιστεύει ότι θα βρει γκομενάκι αλλά η μοναδική του επιτυχία θα είναι εκείνη η άσχημη συμμαθήτρια που τον κυνηγάει από την πρώτη γυμνασίου. Χρόνια μετά, θα την παντρευτεί και θα ζουν μία μίζερη ζωή μέσα στην καγκουρίλα τους. 
Ο Πρόεδρας είναι η διανόηση του τόπου. Ιδιοκτήτης ερασιτεχνικού σωματείου, μεγαλοκτηματίας, πρόεδρος του συνεταιρισμού και τοπικός σύμβουλος, ξέρει τους πάντες μέσα στο μαγαζί. Χαμογελάει σε όλους και ακούγεται πως θα έρθει και ο δήμαρχος στο τραπέζι, που είναι η μαριονέτα του. Ο Πρόεδρας την ακούει μετά το τρίτο ουίσκι και αρχίζει τις φιλανθρωπίες για τις οποίες έχει χτίσει όνομα σε όλο τον νομό. Ιδρώνει εύκολα και όταν ο τραγουδιστής για να τον τιμήσει φέρνει δίπλα το μικρόφωνο για να τραγουδήσουν μαζί, ο Πρόεδρος του κάνει ναζάκια και του φωνάζει "για σένα ήρθε ο κόσμος, σε παρακαλώ". Φεύγοντας θα αφήσει πάνω από 50 ευρώ φιλοδώρημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.