8 Οκτ 2016

Ελλαδιστάν...Ο Φίλης σήμερα καμώνεται ότι ψιχαλίζει ενώ τον φτύνουν.

Σε θεοκρατικό κράτος ζούμε ή σε κοσμικό;

Προφανώς ο σκιτσογράφος του «Ποντικιού» όταν έφτιαχνε το παραπάνω δημιούργημά του δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης Τσίπρα – Ιερώνυμου. 

Βάσιμα όμως μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχει γνώση από την πρόσφατη ιστορία μας και ειδικά σε ότι έχει σχέση με το αποτέλεσμα που υπήρξε στις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις πολιτείας – εκκλησίας.

Ισως και να ξέρει επίσης, πόσο διαχρονικά έχει επιβεβαιωθεί η  φράση που φέρεται να έχει πει ο προκάτοχος του Ιερώνυμου, Σεραφείμ το 1987 όταν ο  Α. Τρίτσης προσπάθησε να εφαρμόσει δυο αστικοδημοκρατικά μέτρα καθορίζοντας την σχέση κράτους και εκκλησίας.


 «Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο. 

Οποιος το ακουμπήσει σβηστό μουτζουρώνεται,
ενώ όποιος το πιάσει αναμμένο καίγεται», φέρεται ότι διαμήνυσε τότε ο αρχιεπίσκοπος στον υπουργό Παιδείας. Η κατάληξη σ’ αυτή την ιστορία είναι γνωστή. Ο Τρίτσης αναγκάστηκε να απομακρυνθεί απ’ την κυβέρνηση ταπεινωμένος και «πουλημένος» από τον τότε πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου. 

Και ο αείμνηστος Τρίτσης έστω κι έτσι παράτησε την καρέκλα του υπουργού για να σώσει την αξιοπρέπεια του

Ο Φίλης σήμερα καμώνεται ότι ψιχαλίζει ενώ τον φτύνουν. Δεν είναι απλώς ότι όλες οι εξαγγελίες του μένουν στα συρτάρια, αλλά σύμφωνα με εκκλησιαστικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μετά την συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου συμφωνήθηκε να παραμείνει η κατάσταση ως έχει και  «στο τέλος της σχολικής χρονιάς  η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή. η οποία θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών».

Για στάκα, ρε κυβερνητικοί αρμόδιοι γιατί η ξεφτίλα σας δεν έχει όρια. 

Σε θεοκρατικό κράτος ζούμε ή σε κοσμικό; 
Πώς δίνετε δικαίωμα στο παπαδαριό να διαμορφώνει τι είδους παιδεία θα διδάσκεται;

Εχει καμιά δυνατότητα  η πολιτεία να επέμβει στα μισαλλόδοξα, σκοταδιστικά κηρύγματα «αγίων» σαν του Αμβρόσιου ή του Σεραφείμ, π.χ, αν και αυτοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι ακριβοπληρωμένοι από τον ιδρώτα –πιστών ή μη- του ελληνικού λαού; 


Της παρέχεται, της πολιτείας, καμιά δυνατότητα να επεμβαίνει στα μισάνθρωπα τροπάρια των «εξουσιοδοτημένων εμπόρων πίστης» -όπως πολύ εύστοχα χαρακτήρισε η «Ελληνοφρένεια» την ιεραρχία της «επικρατούσης θρησκείας»- ή στο τι θα διδάσκει στα κατηχητικά της;

Κοίτα καταστάσεις που ζούμε επί εποχής άθεου –κατά δήλωση του- πρωθυπουργου!Του  Γ. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.