# #

9 Απρ 2016

Η ρίγανη κατά του καρκίνου του προστάτη;






















Η γνωστή μας ρίγανη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λονγκ Άϊλαντ, ένα συστατικό της θα μπορούσε να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.

Οι επιστήμονες εξέτασαν την.. καρβακρόλη, ένα συστατικό της ρίγανης, σε καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Μέχρι στιγμής οι έρευνές τους αποδεικνύουν ότι παρουσιάζεται απόπτωση σε αυτά τα κύτταρα. Ο μηχανισμός της απόπτωσης είναι κατά τους ειδικούς η φυσική οδός που ακολουθούν τα κύτταρα προς έναν προγραμματισμένο θάνατο, κατά τη διαδικασία της οποίας το κύτταρο συρρικνώνεται και αποδομείται. Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί τώρα να καθορίσει ακριβώς τον τρόπο που η ουσία προκαλεί την απόπτωση των κυττάρων.
Παρά το γεγονός ότι η μελέτη βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ένα τεράστιο δυναμικό όσον αφορά τη χρήση της καρβακρόλης ως αντικαρκινικού παράγοντα. Όπως μάλιστα επεσήμανε η Δρ. Μπαβαντέκαρ: «εάν η μελέτη συνεχίζει να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, αυτό το σούπερ-μπαχαρικό μπορεί να αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο του προστάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.