# #

18 Μαρ 2016

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο είναι αδιαμφισβήτητη.....!!!!

Ο "εθνικός διαφθορέας¨ και το Μητσοτακέικο



Όχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο, από το περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί σήμερα για τα πεπραγμένα της «αγίας οικογένειας» Μητσοτάκη και την σχέση της με την διαπλοκή.
Παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον η αποκάλυψη της εσωτερική αλληλογραφία της Siemens, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα μέλη της οικογένειας του μέσω της οποίας ξετυλίγεται το κουβάρι των μιζών που ξαφνικά βαφτίστηκαν δωρεές και χορηγίες.

Πριν αναφερθούμε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα να θυμίσουμε κάποια άλλα πράγματα. Όταν βρέθηκε κατηγορούμενος για το τεράστιο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα  ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας είχε δώσει απολογία που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε για τις μίζες που έπαιρνε κάποιο πρωτοκλασάτο πολιτικό πρόσωπο το οποίο είχε τον κωδικό ...«πατέρας» και ο οποίος ήταν «άπληστος».


Κανένας εισαγγελέας ή ανακριτική αρχή δεν έψαξε να βρει ποτέ ποιος ήταν αυτός ο «άπληστος πατέρας»
.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν ο πρώην πανεπιστημιακός –και νυν παπάς- Κώστας Μπέης σε τηλεοπτική του παρουσία έκανε σε αρχηγό κόμματος που
 ασχολούνταν με … τούβλα. (Δεν θέλει μεγάλη αντίληψη για να καταλάβετε ποιον εννοεί. Δείτε αυτό το βίντεο).

Επειδή δεν θέλουμε να «κάψουμε» ούτε στο ελάχιστο την κυκλοφορία του Hot Doc που κυκλοφορεί σήμερα παραθέτουμε μόνο την εισαγωγή του δημοσιεύματος που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης:

Το σκάνδαλο της SIEMENS στην Ελλάδα δεν ήταν ένα οικονομικό σκάνδαλο με προϊόντα που πλήρωσε ακριβά η χώρα. Δεν ήταν ούτε ο χάρτης της διαπλοκής και της μίζας. 

Ήταν - και είναι - κάτι χειρότερο: 
Ο τρόπος που η απάτη, η δωροδοκία και η αθλιότητα γίνονται νόμοι, status και παράδειγμα. 
Ο τρόπος με τον οποίο το πολιτικό σύστημα υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και αν χρειαστεί τα αμνηστεύει κιόλας για να μην πιαστούν όλοι μαζί στη φάκα. Είναι επίσης η απόδειξη πως η Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, σαν φίδι δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους, αποφεύγοντας να στραφεί προς τα καλογυαλισμένα παπούτσια, με τα οποία κινείται η διαφθορά.

Η απόφαση του εισαγγελέα να απαλλάξει τον κύριο SIEMENS, Μιχάλη Χριστοφοράκο, από τις κατηγορίες της δωροδοκίας, γιατί, όπως διαπιστώνει, τα χρήματα (πάνω από 10 εκατομμύρια) που δόθηκαν στο ΠΔΣΟΚ και τη ΝΔ δεν είναι μίζες αλλά δωρεές, είναι απλώς ο επίλογος σε αυτό που επί δεκαετίες είναι προσβολή της νοημοσύνης ενός λαού.

Πριν οδηγηθούμε στις «νομικές» διαπιστώσεις που απαλλάσσουν τον Χριστοφοράκο, υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες να εμφανιστεί το σκάνδαλο της SIEMENS ως αορίστως πολιτικό, χωρίς να δείχνονται πρόσωπα και διευθύνσεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επί χρόνια, πορεύεται σε μια πορεία «ανανέωσης, νεο-κομματισμού και εκσυγχρονισμού» χωρίς να βρίσκεται έστω κι ένας στο κόμμα του να του θυμίσει πως πολύ πρόσφατα εντοπίστηκε σε συναλλαγές με την SIEMENS που εκπροσωπούν τον παλαιοκομματισμό και τη διαπλοκή. 

Ένα τηλεφωνικό κέντρο, αξίας περίπου 160.000 ευρώ, τοποθετήθηκε το 2007 στο γραφείο του νέου τότε βουλευτή Μητσοτάκη και πληρώθηκε πολύ αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε πως είχε χαρακτηριστεί δώρο από τον Χριστοφοράκο.

 Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο είναι αδιαμφισβήτητη. 

Το ερώτημα είναι: Τι δουλειά έχουν οι πολιτικοί στο γραφείο του επικεφαλής της SIEMENS, ιδίως αν υποθέσουμε πως δεν γνώριζαν ότι είναι ο εθνικός διαφθορέας; Τι σχέση έχουν η πολιτική και οι πολιτικοί με τον διευθυντή μιας εταιρίας και τους έλκει όπως τη μέλισσα το μέλι; Τι σχέση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.