# #

26 Φεβ 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: Ιστορική άγνοια ή λάθος;



        Έκπληκτος,  επιστρέφοντας από το εξωτερικό, διάβασα ότι «απαντήθηκε ο ουτιδανός πρόεδρος της βουλής των Σκοπίων» σε μια σεμνή τελετή που έγινε παρουσία κλήρου και λαού, υψηλών προσκεκλημένων και στελεχών της αυτοδιοίκησης κοντά στην είσοδο του Πλαταμώνα το Σάββατο 20-2-2016. 

Μάλιστα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι η «σεμνή» τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της «πινακίδας-απάντησης»(!) στις προκλήσεις των Σκοπίων και τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»(!)                                                                                                                                                    
Στην τελετή  διέκρινα την αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας, τον Δήμαρχο, τον ‘’δικό’’ μας αντιδήμαρχο, επίδοξους  ΄΄πολιτικούς’’ και τον  δημοτικό σύμβουλο και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.                                                                                         
Θεωρώ ότι είναι ακραία επικίνδυνο να μη ...
γνωρίζεις καλά την ιστορία του τόπου σου. Είναι ακραία επικίνδυνο να προβαίνεις σε πράξεις που ακουμπούν  την ελληνική ιστορία ,την κρατική υπόσταση και να υποκαθιστάς τη διπλωματία της χώρας σου.

Ενημερωτικά αναφέρω ότι ο Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας της  Παιδαγωγικής  Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος,  στο εισαγωγικό κεφάλαιο του βιβλίου του με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ αναφέρει ότι: «Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (10Αυγούστου 1913) υπήρξε απόρροια του δεύτερου βαλκανικού πολέμου  και τυπικά έλυσε το μακεδονικό ζήτημα με την παραχώρηση του 51% του εδάφους της Μακεδονίας στην Ελλάδα, του 39% στη Σερβία και του 10% στη Βουλγαρία.» 
Επίσης σε άλλο σημείο του ίδιου κεφαλαίου αναφέρει ότι: « Εμείς, οι Έλληνες, θα πρέπει να καταλάβουμε μια για  πάντα ότι τα εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με περιστασιακές φωνές και με τεχνητούς θορύβους που ουσιαστικά καταναλώνονται σε εσωτερική  εκμετάλλευση. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες έγιναν με αποσπασματικό χαρακτήρα και συχνά με έντονη την τάση προσωπικής προβολής . Κι αυτό είναι πολύ δυσάρεστο. Ας μην διογκώνουμε πολλές φορές τα πράγματα , όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Δεν αντιληφθήκαμε ακόμη ότι τα εθνικά προβλήματα απαιτούν ουσία , σκληρή δουλειά , θετική προσφορά, υπεύθυνη συλλογιστική και κυρίως συλλογική αντιμετώπιση. Χρειάζεται ηρεμία και νηφάλια στάση. Όχι κραυγές και αλληλοεπαναλαμβανόμενες  φράσεις κλισέ, που δεν οδηγούν πουθενά παρά σε εσωτερικούς εντυπωσιασμούς…» 

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας επανορθώσουμε το λάθος. Ας αντιληφθούμε ότι όσοι εισέρχονται στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, δεν μπαίνουν σε μια  άλλη χώρα αλλά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαι σίγουρος, κύριοι, ότι δεν κατανοήσατε τι ακριβώς πράξατε! 
Θα πρέπει να σας (μας) προβληματίσει ιδιαίτερα το σχόλιο σκοπιανού πολίτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - fb του αντιδημάρχου Γ. Ζτάνη – με το οποίο ευχαριστεί στα κυριλλικά για τα νέα σύνορα του κράτους της  «Μακεδονίας».                                                                                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ

                                                                                                                              


                                                                                                                                                                                                                              

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.