# #

25 Φεβ 2015

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλάει, ο εισαγγελέας ακούει;

Αν ο Παπακωνσταντίνου μιλήσει, ο Βενιζέλος είναι τελειωμένος.
Βενιζέλος  ΠαπακωνσταντίνουΜετά τη συνάντησή του με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως οι ¨θεσμοί» αναγκάζουν την νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο.
Δηλαδή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως ήταν ωραία όταν η Τρόικα έγραφε το Μνημόνιο και το έστελνε στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο για να το υπογράψουν.
Αναρωτιέμαι αν άκουσε κάποιος εισαγγελέας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι «τα φάγαμε μαζί» τις είχαν ακούσει όλοι αλλά κανένας εισαγγελέας δεν άκουσε τον Πάγκαλο, ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια πως...
έφαγε. Δεν το παραδέχτηκε μόνο, το βροντοφώναξε.
Δεν ξέρω ποιες είναι οι διαθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στην εφαρμογή των Μνημονίων.
Κρίνοντας από την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έχει ήδη «αθωωθεί» για την χρεοκοπία της χώρας.
Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την χώρα σε νέα Μνημόνια -ή αν κάνει τώρα μια κίνηση τακτικής για να κερδίσει χρόνο και να αντεπιτεθεί- αλλά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήσει την χώρα σε νέα Μνημόνια, προφανώς θα γίνει ο κατάλληλος συμψηφισμός με τα Μνημόνια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αθωωθούν άπαντες.
Πάντως, όλες οι ελπίδες κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας να βρεθεί επιτέλους στο δικαστήριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκονται τώρα στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στο θέμα της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ανοιχτός, οπότε, αν ο Παπακωνσταντίνου μιλήσει, ο Βενιζέλος είναι τελειωμένος.
Η υπόθεση της χρεοκοπίας της χώρας δεν ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με τις εκλογές. Ξεκίνησε το 2009-2010 και, μέχρι τώρα, κανείς δεν οδηγήθηκε στο δικαστήριο.
Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας, και τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι χαμένος χρόνος για την χώρα μας, όπως ήταν και τα πέντε προηγούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.