# #

19 Δεκ 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (!!!!!!) του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου για να διόδια στη Λεπτοκαρυά

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ / ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Μετά την ανακοίνωση λειτουργίας και νέων παραπλεύρων διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς / Σκοτίνας (Δυτική έξοδος), το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ενέκρινε ομόφωνα κι εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο επέδωσε σήμερα στα γραφεία της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. η Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή:

«Ανακοινώθηκε για τις 08.12.2014 η έναρξη λειτουργίας και νέου σταθμού παραπλεύρων διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς / Σκοτίνας. Μετά και την εξέλιξη αυτή συνεχίζεται η περιχαράκωση της Πιερίας με διόδια και γίνεται ένα ακόμη πλήγμα στον πλεον τουριστικό Δήμο της περιοχής, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου.

 Το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή:

§  Καταδικάζει την ακολουθούμενη τακτική και σχεδιασμό θέσης σε λειτουργία σταθμών διοδίων στην περιοχή μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ολοκληρωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

§  Ζητά από την Πολιτεία και την παραχωρησιούχο εταιρεία να...
προχωρήσουν άμεσα στον βαθμό που τους αναλογεί, στην ολοκλήρωση του ασφαλούς εναλλακτικού παράπλευρου οδικού δικτύου.

§ Ζητά, μέχρι να ολοκληρωθεί το παραπάνω , την αναστολή λειτουργίας των παραπλεύρων διοδίων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και σταθερών επισκεπτών του Δήμου Δίου – Ολύμπου από όλα τα διόδια που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου μας.

§  Ζητά να ανοίξει άμεσα η είσοδος / έξοδος στο ύψος της Σκοτίνας.

§  Ανακοινώνει την επανασύσταση Διαπαραταξιακής Δημοτικής Επιτροπής που θα χειριστεί το ζήτημα των διοδίων και τον σχεδιασμό των όποιων κινητοποιήσεων.
§  Αποφασίζει ως πρώτη συμβολική πράξη αντίδρασης την επίδοση αυτού του ψηφίσματος προς τους υπεύθυνους της παραχωρησιούχου εταιρείας.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.