Πρόσεχε μην κάνεις κοπάνα μαθητή, γιατί εκεί που θα χαίρεσαι τον ήλιο και θα τσαλαβουτάς στη θάλασσα, υπάρχει περίπτωση να πέσει κάποια βόμβα πάνω σου ή να σου πεταχτεί κάποιο κομμένο χέρι. Αυτή τη σκηνή που περιγράφουμε, του στιλ "ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι" επέλεξε να προωθήσει μια αυστραλιανή ΜΚΟ για να αντιμετωπίσει με "παιδαγωγικό" τρόπο τις κοπάνες των μαθητών.
Η ΜΚΟ στο παρακάνω τρομοκρατικό βίντεο επιλέγει να..
βλέπει τους μαθητές όπως οι κυρίαρχες εκπαιδευτικές πολιτικές, με το κριτήριο της λογιστικής επιτυχίας ή της αποτυχίας και όχι με τα βασικά στοιχεία της κοινωνικής τους ταυτότητας. Μια άχρωμη αντίληψη, μη ανθρώπινη, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πως ο μαθητής εμπλέκεται σε αυτήν.
Στοχοποίηση δηλαδή ειδικά των μαθητών των "τελευταίων θρανίων", και εξοστρακισμό - στιγματισμό των ξένων αθέατων παιδιών που κατα κόρον επιλέγουν μια πιο χαλαρή σχέση με την αυστηρότητα του εκπαιδευτικού μηχανισμού, καθώς το μέλλον τους προδιαγράφεται πριν μπουν στις τάξεις, ως "μαύρο".
Ένα βίντεο κατά τη γνώμη μας "ωχαδελφισμού", στη λογική του "δώσε τόσα για να πάρεις τόσα". Το βίντεο έχει τον ειρωνικό τίτλο «Set yourself free». Την καμπάνια δημιούργησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Learn for Life Foundation» της δυτικής Αυστραλίας.
/www.alfavita.gr/
H κοπανα εξαγνιζει τον νεο , απελευθερωνει την σκεψη για αναζητηση και ελευθερεια, ανοιγει τους 'οριζοντες της σκεψης και των τροπων λειτουργιας της....
ΑπάντησηΔιαγραφή