# #

22 Δεκ 2013

Σχετικά με την απομάκρυνση καθηγήτριας από το Γυμνάσιο Σαμοθράκης

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
2. Δ/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν.  ΕΒΡΟΥ
3. ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
 Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία του Γυμνασίου Σαμοθράκης λόγω της υποχρεωτικής  μετακίνησης της στο μέσον της χρονιάς της κυρίας Χαρίτογλου Κυριακής, καθηγήτριας Γαλλικών. Η  συγκεκριμένη εκπαιδευτικός διδάσκει μαθήματα δεύτερης ανάθεσης, ιστορία Α΄και Γ΄ Γυμνασίου, Σ.Ε.Π. Γ΄ Γυμνασίου και project στην Α΄ Γυμνασίου. Επιπλέον, έχει ορισθεί υπεύθυνη βιβλιοθήκης και υλοποιεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία υπάρχει καθολική συμμετοχή  των παιδιών μας και συμπληρώνει το ωράριό της με την γραμματειακή υποστήριξη του σχολείου. Επίσης είναι υπεύθυνη του τμήματος της Β΄ Γυμνασίου.
  Το Γυμνάσιο λειτουργεί με τέσσερις μόνιμους καθηγητές και έναν γυμναστή,  που έρχεται από την Αλεξανδρούπολη για δύο ημέρες την εβδομάδα. Από αυτούς  οι δύο ξενόγλωσσες καθηγήτριες ( Αγγλικών – Γερμανικών) διατίθενται  στο Λύκειο και στο Δημοτικό Καμαριώτισσας. Ο Χημικός διατίθεται και στο Λύκειο υπερωριακά. Το σχολείο δεν έχει μαθηματικό, θεολόγο και πληροφορικό με αποτέλεσμα  να..
διατίθενται  καθηγητές του Λυκείου (μαθηματικός και φυσικός διδάσκουν τα μαθηματικά του Γυμνασίου).
  Με την απομάκρυνση της κυρίας Χαρίτογλου υποβαθμίζεται  και άλλο το σχολείο, που ήδη παρουσιάζει μειωμένο αριθμό καθηγητών σε σχέση με τον απαιτούμενο.
  Τα παιδιά έχουν αναστατωθεί με το γεγονός της απομάκρυνσης της καθηγήτριάς τους χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς από τους υπεύθυνους γι΄αυτό. Υφίστανται για άλλη μια φορά την αδικία εις βάρος τους, από την Πολιτεία και εμείς σαν γονείς νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συρρίκνωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, που απαρτίζουν τον σύλλογο του Γυμνασίου, θα έχει σαν αποτέλεσμα την  υπολειτουργία και τον μαρασμό του σχολείου και την κατάφωρη αδικία εις βάρος των παιδιών μας.
   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την παραμονή της καθηγήτριας μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και σας επισημαίνουμε ότι τα παιδιά μας ούτως ή άλλως έχουν λιγότερες ευκαιρίες μόρφωσης από τα υπόλοιπα, στην ακριτική και απομακρυσμένη περιοχή μας.
Σαμοθράκη   19-12-2013
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ                                            
ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Τ.Κ. 68002
 http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.