# #

29 Ιαν 2012

Ας κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα !!!


Στην πρόσκληση ενότητας για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας επέμεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς “να κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα”.

 Απευθύνθηκε προσωπικά στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη καθώς είναι οι δύο που αρνούνται επίμονα την ενωτική πρόταση.

“Η μία μας κατηγορεί για ευρωλιγουρισμό και ο άλλος για αντιευρωπαϊσμό. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει” υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω στον στόχο της σωτηρίας των κομμάτων μας και πολλά βήματα μπροστά στη σωτηρία του λαού”.

 Έτσι είπε ότι η αριστερά μπορεί να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να μην επιτρέψει στον Α. Σαμαρά να πάρει τις επιπλέον 50 έδρες που προβλέπει ο εκλογικός νόμος.

 “Να μην του τις χαρίσουμε” ανέφερε και τόνισε ότι η αριστερά πρέπει να πρωταγωνιστήσει κι “όχι να δηλώνει ότι δεν έχει σημασία αν θα κυβερνήσει, όπως είπε η Αλ. Παπαρήγα, ούτε να γίνεται μαλακό μαξιλαράκι και κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το εκσυγχρονιστικό μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο”.

Κάποιος να πει στον Παπαδήμο ότι δεν είναι αντιπρόεδρος της...
ΕΚΤ


Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αφιέρωσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του στις εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές, και με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαδικασία του PSI επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σαν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 Συγκεκριμένα είπε ότι το PSI εξελίσσεται σε κλοπή των αποθεματικών των ταμείων και σε “ωραίο πλιάτσικο για την ΕΚΤ και τους ιδιώτες ομολογιούχους” κι έτσι συνέχισε:

“Κάποιος πρέπει να πει στον Λ. Παπαδήμο ότι δεν είναι πλέον αντιπρόεδρος στην ΕΚΤ, αλλά πρωθυπουργός και οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού κι όχι τα συμφέροντα των τραπεζών”.

 Αναφορικά δε με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως “καταρρέουν και παίρνουν μαζί τους και τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση”, επεσήμανε ωστόσο την επίθεση που επιχειρούν εναντίον των εργαζομένων λίγο πριν από την οριστική πτώση τους.

 "Προσπαθούν να λεηλατήσουν πριν εγκαταλείψουν" ήταν η φράση του και επέμεινε ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού δεν προωθείται εξαιτίας της επιμονής των τροϊκανών, αλλά πρόκειται για μια "σφαγή" με τις υποδείξεις της "διαπλεκόμενης τραπεζοκρατίας και του ΣΕΒ".

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το επιχείρημα περί ανταγωνιστικότητας αποσαφηνίζοντας ότι στόχος δεν είναι να αναπτυχθούν οι εξαγωγές. Αναλυτικότερα σημείωσε: "Εννοούν να γίνουμε φτηνοί ως εργαζόμενοι για να έρθουν να επενδύσουν με προοπτική τεραστίων κερδών.

 Γι' αυτό και επιμένουν στο Μνημόνιο. Επιμένουν στην πολιτική που υποτιμά τους μισθούς και τις αξίες γης και επιχειρήσεων. Και αν αυτή η υποτίμηση μπλοκαριστεί, δεν έχουμε αμφιβολία ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και στη νομισματική υποτίμηση".

Εξάλλου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς, είναι λάθος να ισχυριζόμαστε ότι το Μνημόνιο απέτυχε, καθώς στόχος του δεν ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλά η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η κατάργηση του κοινωνικού συμβολαίου, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και η εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας. Άρα, το Μνημόνιο τα κατάφερε αρκετά καλά...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.