# #

30 Δεκ 2010

Ισραηλινό κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στα Σκόπια!



Είναι προφανές ότι το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να ερωτηθεί εάν είχε ενημερωθεί από το αντίστοιχο ισραηλινό για την εξέλιξη.Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων που αυτοαποκαλείται «μακεδονικό», το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την εταιρία Elbit, προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας...
για ίδρυση αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου!

Στόχος είναι να εκπαιδεύονται χειριστές κάθε είδους (αεροσκάφη, ελικόπτερα), όχι μόνο των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, αλλά να λειτουργήσει και ως περιφερειακός πόλος έλξης για την εκπαίδευση χειριστών. Δεν έχει καταστεί απολύτως σαφές αν το κέντρο θα απευθύνεται και σε ιδιώτες.
Η συμφωνία για το κέντρο που θα είναι το πρώτο σε χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, φέρεται να κλείστηκε αφού προηγήθηκε διετής μελέτη των συνθηκών στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή από ισραηλινής πλευράς. Η εκπαίδευση χειριστών προερχομένων από την ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει εντός του 2011.
Το υπουργείο Άμυνας της ΠΓΔΜ θα συνεισφέρει περί τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση για τη δημιουργία και λειτουργία του αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου. Το κέντρο θα χρηματοδοτεί επίσης και η Elbit, ηλεκτρονικά της οποία θα χρησιμοποιούνται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα. Όλα τα υλικά και η τεχνογνωσία θα περάσουν στα χέρια των Σκοπιανών μετά την παρέλευση οκτώ (8) ετών λειτουργίας του κέντρου.
Λόγω της ειδικής σχέσης που αναπτύσσεται σταδιακά ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να τεθεί και να διευκρινιστούν από ελληνικής πλευράς οι προθέσεις των Ισραηλινών, καθώς επίσης και η στάση τους στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.