# #

29 Δεκ 2010

Το παραμύθιασμα τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης...Σα δε ντρέπεστε γομάρια!

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ




     Το βράδυ τής Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αρχηγός τής βαθύπλουτης Ρωμαίικης εμπορικής επιχείρησης τής Εκκλησίας Α.Ε., βρέθηκε στο γεμάτο στάδιο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε χιλιάδες πιστούς (τής θρησκείας τού ποδοσφαίρου), που παρακολούθησαν το διεθνή φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα των δισεκατομμυριούχων ποδοσφαιριστών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με σκοπό δήθεν την καταπολέμηση τής φτώχειας στην Αϊτή... Τι ειρωνία, οι ζάμπλουτοι ποδοσφαιριστές με τούς ζάμπλουτους καλεσμένους τους και τις κοιμώμενες μάζες να καμαρώνουν, για να βοηθήσουν τούς φτωχούς τής Αϊτής... Σα δε ντρέπεστε γομάρια!




Ο ευτραφής παχύσαρκος αρχιεπίσκοπος καμαρώνει μαζί με το ποίμνιο τούς δισεκατομμυριούχους εκκεντρικούς ποδοσφαιριστές, να κοροϊδεύουν με θράσος την ευσεβή μας κοινωνία.


     Αρωγός βέβαια τής εκδήλωσης ήταν (ποιος άλλος) και πάλι η Ρωμαίικη Εκκλησία! Φαντασθείτε τι ρεμούλα έχει να ξαναγίνει! Η κουστωδία με τούς μπράβους τού Αρχιεπίσκοπου έφθασαν στο γήπεδο συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή τής Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Κ. Δήμτσα, από το Διευθυντή τού Γραφείου Τύπου τής Αρχιεπισκοπής και Συντονιστή τού Γραφείου Τύπου τής Ιεράς Συνόδου, Χ. Κονίδαρη, τα γνωστά... φυντάνια δηλαδή. Φυσικά, παραβρέθηκαν κι άλλοι επιφανείς και ζάμπλουτοι πολίτες τής Ρωμιοσύνης, που παρακολούθησαν την ποδοσφαιρική παρωδία, με περισσή ειρωνία και υποκρισία.


 
Οι ζάμπλουτοι και οι πάμπτωχοι. (Βλ. Αϊτή: Δέκα μήνες μετά).


     Με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος κι η κουστωδία του θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, αυτό τής υποκρισίας και τής φαυλότητας, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, για τη δήθεν ανάγκη συνεργασίας τής Εκκλησίας του με τις μάζες. Δώστε εσείς, για να τρώμε και να κοροϊδεύουμε εμείς! Κορόϊδα... Όλα αυτά σε εποχές, που το ποίμνιο σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι του, μέχρι να σκάσει. Δώστε και σώστε λοιπόν, με τα ψέμματα προβατάκια μου... μπεεεε....


 













Η βοήθεια, που αναμένεται στην Αϊτή από την Εκκλησία τής Ρωμιοσύνης, υπολογίζεται σε κάτι σάπιο, όπως τα κοτόπουλα τής Αλληλεγγύης (βλ. Το 2013!) ή κάτι σε προσηλυτισμό με νέο εμπορικό υποκατάστημά της στο νησί.


     Προς το παρόν, η Ρωμιοσύνη παραμυθιάζεται, πως έχει δήθεν ευμάρεια και τής περισσεύουν χρήματα, για να κάνει ψεύτικες φιλανθρωπίες δίνοντας βοήθεια στούς χρεωκοπημένους και στους ξεπεσμένους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως, τέτοιου τύπου υποκριτικοί φιλανθρωπικοί  αγώνες θα γίνονται στα στάδια τού κόσμου, για την κατάντια και τον ξεπεσμό τής Ρωμιοσύνης, διότι με μαθηματική ακρίβεια ακολουθεί τα χνάρια τής Αϊτής. Κι ενώ η Αϊτή ήρθε σε αυτό το χάλι από το σεισμό και τις δήθεν φιλανθρωπικές εταιρείες (βλ. Διεθνείς οργανώσεις - καρτέλ με πρόσχημα τη φιλανθρωπία και Ιερές απαγωγές παιδιών για διακίνηση οργάνων στην Αϊτή), η Ρωμιοσύνη τα καταφέρνει στην πορεία της προς την διάλυσή της μόνη της, χωρίς να χρειάζεται κάποια φυσική καταστροφή.

*     *     *
     Εμπρος λοιπόν, συνεχίστε πρόβατα τις υποκριτικές φιλανθρωπίες σας και τον ατελέιωτο ξεπεσμό σας. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η... Αϊτή.



Κωνσταντίνος Παραβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.