# #

24 Αυγ 2021

Διόδια στον Όλυμπο; "Εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, κρεμάν οι «γύφτοι»* τα νταούλια!"

 

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας για τον Όλυμπο από τη Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας.

Κάτι παραπάνω ξέρανε οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού του τόπου που διάλεξαν τον Όλυμπο για κατοικία των Θεών. Αιώνες τώρα προσπάθησαν πολλοί εισβολείς να το κατακτήσουν αλλά μάταια. Το Βουνό δεν γνώρισε ποτέ την τουρκοκρατία αλλά ούτε και την κατοχή από τους μελανοχίτωνες, τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Αντίθετα πάντα άνοιγε και θ’ ανοίγει την αγκαλιά του στα κατατρεγμένα πλάσματα με το ελεύθερο πνεύμα και την αγνή καρδιά, που στέκουν μέσα στους αιώνες ακοίμητοι φρουροί της άγριας ελευθερίας του.

Εκεί που κρεμούσαν οι καπετάνιοι τ’ άρματα, κρεμάν οι «γύφτοι»* τα νταούλια!

Εδώ και λίγες μέρες αποκαλύφθηκε...

προσχέδιο νόμου έτοιμο στην κάθε του λεπτομέρεια για την καθιέρωση εισιτηρίου για την είσοδο στον Όλυμπο.

Με ποιο δικαίωμα το κάνουν αυτό σε Δημόσια Δασική έκταση υψηλής προστασίας και μάλιστα Εθνικό δρυμό; Μήπως νομίζουν ότι ο Όλυμπος ήταν του παππού τους το χωράφι;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Το ‘χουν παρακάνει. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αφού πέρασαν το περιβαλλοντοκτόνο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο-έκτρωμα Χατζιδάκι με συνοπτικές διαδικασίες εν μέσω σκληρού και ατέλειωτου λοκντάουν. 

Αφού γέμισαν τα ελληνικά βουνά με τις επιδοτούμενες από εμάς τερατόμορφες ανεμογεννήτριες της δήθεν πράσινης ενέργειας, που αλλοιώνουν βάναυσα το ορεινό τοπίο και το οικοσύστημα και είχαν σαν αποτέλεσμα την εξωφρενική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τους απλούς καταναλωτές. 

Αφού κάψαν με την ανευθυνότητά τους το 10% των ελληνικών δασών και περιουσίες Ελλήνων πολιτών προαναγγέλλοντας μπίζνες πάνω στις αναδασώσεις. 

Αφού με πρόσχημα τις φωτιές που οι ίδιοι άφησαν να καίνε απαγόρευσαν την είσοδο στα δάση και τα βουνά της πατρίδας μας λες κι όλοι οι πολίτες είναι υποψήφιοι εμπρηστές και όχι προστάτες του άμεσου φυσικού περιβάλλοντός που μας είναι απαραίτητο προκειμένου να επιβιώσουμε.

Τώρα με πρώτο βήμα τον Όλυμπο, πάνε να αποκόψουν τελείως τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει ακόμη με την μητέρα-φύση, με πρώτο βήμα να αισθανόμαστε τουρίστες στον τόπο μας, αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε για να μπούμε στην φυσική μας κατοικία.

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσί, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς. (Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους γιατί αλλιώς οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν.)-Ματθ. ζ΄6

Ο Όλυμπος το άγιο βουνό της κατοικίας των θεών, δεν θα γίνει ποτέ τουριστική ατραξιόν και ντίσνευλαντ, για να τα κονομάνε τα συνήθη τρωκτικά που λυμαίνονται τον ευλογημένο αυτό τόπο χρόνια τώρα.

Καλούμε όλους τους Ορειβατικούς, Πεζοπορικούς, Φυσιολατρικούς συλλόγους και οικολογικές οργανώσεις αλλά και οποιαδήποτε συλλογικότητα ή απλό πολίτη να αντιταχθούν λέγοντας ένα μεγάλο Όχι στην άλωση και εμπορευματοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος που κλιμακώνεται με την αρρωστημένη ιδέα του εισιτήριου για να ανέβεις στον Όλυμπο και να συστρατευθούν σε ανένδοτο αγώνα για να παραμείνουν τα Βουνά μας άγρια και ελεύθερα για όλους.

*Αναφέρεται στα κάθε είδους λαμόγια και καμία σχέση δεν έχει με την συμπαθή κοινότητα των Ρομά.

ΛΕΣΧΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοι Καβαλιωτες.Πιαστε τα δυο κοπροσκυλα βουλευτεσ που εχετε[τον Νικολακη αφηστε τον στον κυρ Γιωργο]και στριψτε τους το λαρυγγι.Μονο να γλειφουν τον Κουλη ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.