# #

8 Μαΐ 2021

Το ξεπούλημα συνεχίζεται.... Ξέρει αυτός

 


Ναι! Ο Χατζηδάκης, που ξεπούλησε Ολυμπιακή, που ξεπούλησε ΟΤΕ, που ξεπούλησε ΔΕΗ, ξέρει!

Ξέρει ότι τώρα πρέπει να ξεπουλήσει και τον επερχόμενο ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, που επιβάλλει η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος.
Βασικό του μέλημα, στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, είναι να αυξήσει τα κέρδη των εργοδοτών, όπως επιτάσσει, παγκοσμίως, η "νέα κανονικότητα", μετά την πανδημία.

Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογική πρόοδος, σε όλον τον κόσμο, οδηγεί στην απώλεια θέσεων εργασίας, αφού οι επιχειρήσεις την εκμεταλλεύονται, μονομερώς, για αύξηση της παραγωγής, απολύοντας περιττούς εργαζόμενους.
Πώς, λοιπόν, θ΄ αντιμετωπιστεί η μαζική ανεργία, όταν τα εργατικά χέρια αντικατασταθούν, από τα ρομπότ; Με τον θάνατο των περισσευούμενων εργαζομένων;; Οχι, βέβαια!

Μόνο με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Η τεχνολογική πρόοδος δεν μπορεί να είναι απόκτημα μόνο ενός ελάχιστου ποσοστού της ανθρωπότητας. Αποτελεί συσσωρευμένη σοφία, από τα βάθη των αιώνων ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της ανθρωπότητας, που εργάστηκε, για να την αναπτύξει. Ολοι συμμετείχαν με τον νου και τις δεξιότητές τους, στην ανακάλυψη της. Επομένως ανήκει σε όλους μας! Και όλοι πρέπει να καρπωθούν τα οφέλη της! Οχι μόνον αυτοί, που μπορούν να την αγοράσουν!

Ετσι, όσο η τεχνολογία μπαίνει στην παραγωγή, τόσο πρέπει να μεγαλώνει ο χρόνος ξεκούρασης, για τον εργαζόμενο και οι απολαβές του πρέπει να συνδυάζονται με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πριν από εκατό χρόνια, ο Χένρι Φορντ αποφάσισε να μειώσει την εβδομάδα εργασίας από 48 σε 40 ώρες. Και ήταν εντυπωσιακή η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας στα εργοστάσια του.

Τι κάνει, σήμερα, ο κος Χατζηδάκης;;
Προλαβαίνει την αναπόφευκτη μείωση των ωρών εργασίας, που είναι θέμα πολύ ευαίσθητο, ακριβές και σταδιακό, κάνοντας "λάστιχο" το θεσπισμένο 8ωρο και προσθέτει, στο 8ωρο, απλήρωτες υπερωρίες, σε περιόδους, που η επιχείρηση χρειάζεται αυξημένη παραγωγή.

Μετά, μπορείς να "απολαύσεις" τις απλήρωτες υπερωρίες σου με ελεύθερο χρόνο, που θ΄αποφασίζει ο εργοδότης.

Θα είναι, σαν να έχεις πληρωθεί, αφού θα κάθεσαι και θα πληρώνεσαι.
¨Η μήπως θ΄ απολύεσαι, όταν δεν χρειάζεσαι και θα επαναπροσλαμβάνεσαι, όταν χρειαστείς, χάνοντας αποζημιώσεις, τριετίες κλπ;;
Είναι γνωστές ακόμη και οι συμβάσεις της μιας ημέρας!

Και όχι! Δεν δέχεται ο κος Χατζηδάκης την συλλογική διαπραγμάτευση, για όποια εργασιακή απόφαση! Την επιβάλλει ο ίδιος!

Ολο το εργασιακό νομικό πλαίσιο έχει γίνει κουρελόχαρτο με την πλήρη ανοχή της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης (ΓΣΕΕ), που φρόντισε να απαξιώσει κάθε συνδικαλιστική δράση και να υποταχθεί, στις κομματικές και κυβερνητικές της σκοπιμότητες.
Συνεργός της και η Δικαιοσύνη!
Εμείς περιμένουμε το θαύμα, που θα μας σηκώσει, απ΄τους καναπέδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.