# #

12 Νοε 2020

Νέος «περίπατος» σπατάλης: Ο Κώστας Μπακογιάννης διακοσμεί χριστουγεννιάτικα την Αθήνα του lockdown με κόστος χιλιάδων ευρώ!

 

Δεύτερος «περίπατος», αξίας χιλιάδων ευρώ, έρχεται να… στολίσει την άδεια από το lockdown Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στην πόλη, με κόστος που (ευτυχώς) συμπεριλαμβάνει και την τοποθέτηση και φτάνει,

όπως λέει ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ, τα 892.526 ευρώ.

Εκτός από την πλατεία Συντάγματος, η Ομόνοια γίνεται φέτος κεντρικό σημείο αναφοράς του εορτασμού, με την τοποθέτηση τεχνητού δέντρου, ύψους 13 μέτρων. Νέος μεγάλος περίπατος δηλαδή, νέα έξοδα κι όλα αυτά, ενώ, όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα, η Αθήνα τα Χριστούγεννα είτε θα βρίσκεται σε καραντίνα είτε θα βγαίνει ζαλισμένη από αυτή.

«Δεν πάει να ‘χει lockdown, δεν πάει να στενάζει η κοινωνία με τα 800 ευρώ, που τελικά είναι 600, και θα δοθούν στις 20 Δεκεμβρίου, ο Μπακογιάννης αγοράζει καινούργια στολίδια και βάζει ιδιωτικό συνεργείο να τα κρεμάσει και όχι τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων» λέει ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης.


Κι όμως υπάρχουν στο λεκανοπέδιο δήμαρχοι από τους οποίους μπορεί να πάρει παράδειγμα για το τι σημαίνει οικονομία και επαφή με την περιρρέουσα πολύ δραματική ατμόσφαιρα. Δήμαρχοι που φτιάχνουν και κρεμάνε μόνοι τους τα στολίδια.

Λίγη χαρά μέσα στην γκρίζα πραγματικότητα δίνει, λοιπόν, στην πόλη του, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο οποίος αποφάσισε να στολίσει τους δρόμους του χωρίς κανένα κόστος, με στολίδια που κατασκευάζουν οι υπάλληλοι του δήμου. Και, μάλιστα, την πρωτοβουλία αυτή την είχε η τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Η επιτυχία σε μια διοίκηση είναι να εμπνέει τους εργαζομένους ώστε να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και ο νεαρός σε ηλικία δήμαρχος φαίνεται ότι το καταφέρνει αυτό. «Για πρώτη φορά φέτος η υπηρεσία τεχνικών συνεργείων ανέπτυξε μια υπέροχη πρωτοβουλία. Να κατασκευάσουμε με δικά μας μέσα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Οι εργαζόμενοι με περίσσιο μεράκι έχουν προχωρήσει στην κατασκευή 1.000 αστεριών, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα να στολίσουμε σχεδόν ολόκληρη την πόλη» λέει στη στήλη ο Σταύρος Τσίρμπας.


Βίβιαν Μπενέκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.