# #

8 Ιουν 2020

Νέα απευθείας ανάθεση - σκάνδαλο Μηταράκη: 3,7 εκατ. ευρώ για τη Δομή Φιλοξενίας Σιντικής


Διάταξη σκάνδαλο για αμαρτωλά μυστικά κονδύλια φέρουν για ψήφιση ...
Με νέα σκανδαλώδη ανάθεση με το πρόσχημα του επείγοντος και με τη γνωστή διαδικασία - παρωδία του διαγωνισμού με ένα μόλις συμμετέχοντα, προχωρά ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Την Παρασκευή υπέγραψε τον «διαγωνισμό» για την εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, στην οποία καλείται να συμμετέχει μόλις... μία εταιρία, η ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ Α.Ε. προκειμένου να υποβάλει προσφορά με κριτήριο τη...
χαμηλότερη τιμή.
Η νέα αυτή ανάθεση, γίνεται εν μέσω σφοδρών καταγγελιών για την προηγούμενη ανάθεση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διεθνών οργανισμών και απασχολεί την Κομισιόν που μελετά ακόμη και την ακύρωση της χρηματοδότησης καθώς, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, υπερκοστολογήθηκε αστρονομικά,  σε σχέση με το προβλεπόμενο κόστος.
Στην περίπτωση της δομής στις Σέρρες, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η δυναμικότητα, όμως με βάση όσα έχουν εξαγγελθεί, προβλέπονται περίπου 1.000 φιλοξενούμενοι  άρα το κόστος των 3.700 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε φιλοξενούμενο είναι αντίστοιχο της Μαλακάσας και σχεδόν εικοσαπλάσιο των 270 ευρώ που εκτιμούν οι διεθνείς οργανισμοί.
Φαίνεται, πως για την κυβέρνηση και τον Υπουργό Μετανάστευσης, είναι σε εξέλιξη η γνωστή «πανδημία αναθέσεων» σε εκλεκτές επιχειρήσεις με δυσθεώρητα κόστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.