# #

1 Μαρ 2020

Οι Γερμανοί είναι..."φίλοι μας"

Γερμανία: Ενισχύουν με 32 εκατ. ευρώ την Τουρκική Ακτοφυλακή!!!

Γερμανία: Ενισχύουν με 32 εκατ. ευρώ την Τουρκική Ακτοφυλακή

Σάλος στην Γερμανία με την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στον αχόρταγο Ερντογάν! Ενισχύουν με 32 εκατ. ευρώ την Τουρκική Ακτοφυλακή – Έμμεσο ”χτύπημα” κατά Ελλάδος!
«Η Γερμανία μεταφέρει διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία, με τα χρήματα να υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν την τουρκική ακτοφυλακή, να σταματήσει τις ροές περισσότερων μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν στην ΕΕ», αναφέρουν γερμανικά αριστερά κόμματα.
Το θέμα προκάλεσε μεγάλη ένταση στην γερμανική βουλή από την αριστερά.
Η κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί σε...
λιγότερους μετανάστες να φτάνουν στα ελληνικά νησιά και επομένως στην ΕΕ στο εγγύς μέλλον.
Όπως προκύπτει από επιστολή του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών προς την Επιτροπή Προϋπολογισμών της Ομοσπονδιακής Βουλής, τα πρόσθετα χρήματα που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων για την αντικατάσταση των κινητήρων, την προμήθεια ανταλλακτικών και την εκπαίδευση Τούρκων λιμενικών.
Η επιστολή αναφέρει: «Η διάσωση ανθρώπινων ζωών και η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή της Μεσογείου είναι εξίσου προς το κρατικό συμφέρον της Γερμανίας, όπως η πρόληψη του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού κινήματος προς τη Γερμανία».
Η ανάγκη για χρήματα είναι απρόβλεπτη, καθώς καθορίστηκε πριν από το ταξίδι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία στα τέλη Ιανουαρίου από εμπειρογνώμονες της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.
“Η τουρκική ακτοφυλακή πρέπει να υποστηριχθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα”, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση “ειδικά ενόψει της καιρικής κατάστασης η οποία θα βελτιωθεί από την άνοιξη και μετά και τα μεταναστευτικά κύματα πιθανόν να αυξηθούν ξανά “, συνεχίζει η επιστολή.
Η Γερμανίδα πολιτικός Ulla Jelpke (που ανήκει στην αριστερά) επέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης.
Η βουλευτής της Bundestag δήλωσε ότι η «πολεμική πολιτική της Τουρκίας από το βόρειο Ιράκ στη Συρία και στη Λιβύη δημιουργεί πάντα νέες αιτίες κρίσεων».
“Είναι λοιπόν λανθασμένο να στείλει η κυβέρνηση στην Άγκυρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για να «αναβαθμίσει» την ακτοφυλακή της, έτσι ώστε η Τουρκία “να δράσει ως βίαιος παίκτης στα σύνορα της Ευρώπης”, τόνισε η ίδια.
Η κατάσταση πολλών αιτούντων ασύλου στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι δραματική.
Περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι παραμένουν μέσα και γύρω από τα στρατόπεδα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Κατά μέσο όρο, περισσότεροι από 100 νέοι μετανάστες μεταναστεύουν καθημερινά από την Τουρκία στην Ελλάδα. Αυτό είναι αποτέλεσμα στατιστικών στοιχείων από την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (UNHCR).
Η ουσία όμως για την τουρκική ακτοφυλακή και την βοήθεια από την Γερμανία είναι αλλού.
Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες στο τουρκικό τύπο, το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), τοποθετήθηκε σε πολλά ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ της τουρκικής ακτοφυλακής, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εφιάλτη για τα «εχθρικά πλοία» (στο Αιγαίο πέλαγος).
Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου, με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, υλοποιεί το εν λόγω σχέδιο, το οποίο θα προσδώσει στα τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (πιθανότατα κλάσης ONUK MRTP), δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.
Ο τουρκικής κατασκευής πύραυλος UMTAS είναι ένα πυραυλικό σύστημα τύπου «fire and forget ή fire and update», υπό την καθοδήγηση υπερύθρων ακτίνων, και είναι σε θέση να εγκλωβίσει στόχους σε απόσταση 8 χιλιομέτρων.
Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί μάλιστα στην αυξανόμενη «πίεση» της Τουρκίας στο Αιγαίο, με πολλά πραγματικά και «φανταστικά» ναυτικά και αεροπορικά επεισόδια , και τους λαθρομετανάστες να παίζουν τον ρόλο του “ανιχνευτή” στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.