# #

12 Φεβ 2020

Η Κούβα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον κορoναϊό.

-0:31

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΚΟΡOΝΑΪΕ, SALUDOS


H Κούβα της καρδιάς μας.

Όπως το σηκώνει, πάνω από 60 χρόνια στον ιμπεριαλισμό, τη CIA, τα εμπάργκο, τους αποκλεισμούς, τη βρώμικη προπαγάνδα.των απανταχού νεοφιλελέδων. 

Η Κούβα που καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της, που είναι η μόνη χώρα που πολλαπλασιάζει τα δάση της και παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε όλο της τον κόσμο και σε όποιον φτάσει ως εκεί. 

Η Κούβα που περιέθαλψε και συνεχίζει τους Αμερικάνους πυροσβέστες των Δίδυμων Πύργων, όταν ...
αφέθηκαν να πεθαίνουν αβοήθητοι από πνευμονική ανεπάρκεια, η ίδια Κούβα βρήκε και προμηθεύει σε όλη την Κίνα το φάρμακο για τον κορονοϊό.

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κορoναϊού. Πρόκειται για ένα αντι-ικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας.
CUBA DE CORAZON, η Κούβα της καρδιάς μας.

Το νησί της επανάστασης που βιώνει για πάνω από 60 χρόνια ένα απάνθρωπο εμπάργκο, καταφέρνει να έχει τέτοια υψηλά επίπεδα επιστημονικής τεχνογνωσίας ώστε να πρωτοστατεί και στη μάχη κατά του κορονοϊού. 


Η αποκλεισμένη Κούβα από τους ιμπεριαλιστές αγωνίζεται για να σώσει τον πλανήτη από μια επιδημία. 

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το νησί του Κάστρο και του Τσε προσφέρει υψηλές ιατρικές και επιστημονικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες που κόσμου. Δημιουργεί φάρμακα για να σωθούν άνθρωποι όπως σήμερα ενάντια στον Κορονοϊό, δείχνοντας έμπρακτα το μεγαλείο της αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε σε αυτή τη μικρή χώρα μετά την επανάσταση.

Η Κούβα που είναι όλη Buena Vista Social Club, η όμορφη όψη της κοινωνίας.

Μου λέει το καλοκαίρι ο Ελβετός φίλος, Christian, "η κόρη μου διέσχισε, 45 μέρες όλη την Κούβα, μόνη της μ' ένα μηχανάκι. Πουθενά δεν ένοιωσε ανασφάλεια και φόβο. Παντού την κέρασαν ένα τηγανητό tostones, ένα ποτήρι guarapo κι ένα πούρο." 


Για μένα η Κούβα είναι η γυναίκα που τραγουδά, χαμογελώντας, τα "μαύρα δάκρυα". Η γυναίκα, με το πεσμένο στήθος και χωρίς δόντια αλλά με όλη τη γλύκα της φωνής της και όλη τη χάρη της ζεστής γυναίκας.H Κούβα της καρδιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.