# #

28 Φεβ 2020

Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η δημοτική αρχή Δίου – Ολύμπου


Αποτέλεσμα εικόνας για Συλλογος εκπ/κων Ν. Πιεριας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται η δημοτική αρχή Δίου - Ολύμπου σχετικά με τη δημόσια εκπαίδευση. Η δημοτική αρχή Γερολιόλιου όχι μόνο δεν φαίνεται να θέλει να διαθέσει χρήματα για την κάλυψη των αναγκών  των  σχολείων,  αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. 

Προσπαθεί να διασύρει την εκπαιδευτική κοινότητα. Με έγγραφο που στάλθηκε στα σχολεία του Δήμου με την υπογραφή της  Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής απαίτησε από τους  εκπαιδευτικούς των σχολείων τη λειτουργία του φωτοτυπικού μηχανήματος με ετήσιο leasing μέσω προσωπικών κωδικών. 

Επίσης,
ο Δήμαρχος σε τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο υπεραμύνθηκε δημόσια την παραπάνω  εντολή, δηλώνοντας «ότι η φωτοτυπία πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο» (!!!)  


Συνιστούμε στον κ. Δήμαρχο, αντί να βαυκαλίζεται εμπλοκή του Δήμου στο έργο των εκπαιδευτικών, να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων του Δήμου του. Ας ασχοληθεί με τις πραγματικές υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος για τη στήριξη των σχολικών μονάδων και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτά, διεκδικώντας, όπως θα όφειλε, τα απαραίτητα κονδύλια από την κυβέρνηση.

Σε μια περίοδο που βάλλεται το δημόσιο σχολείου και η εκπαιδευτική κοινότητα αυτή η προκλητική εντολή – οδηγία του Δήμου Δίου – Ολύμπου δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας.

Καλούμε τον Δήμο Δίου – Ολύμπου να άρει άμεσα την εντολή – οδηγία.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, το εκπαιδευτικό τους έργο και την αξιοπρέπειά τους και να μην την εφαρμόσουν. 



                                                                              O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                               Κοντοφάκας Αθανάσιος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.