# #

8 Ιαν 2020

Η δολοφονία του Σουλεϊμανί είναι το σύννεφο καπνού, το οποίο θα τους επιτρέψει να φύγουν με...ψηλά το κεφάλι;

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΙ 

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ...




Η δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου Σουλεϊμανί, δημιούργησε τεράστιο ερωτηματικό σε όλο τον κόσμο. 

Τί είδους ενέργεια ήταν αυτή; 

Προλειαίνουν το έδαφος οι Αμερικάνοι ετοιμάζοντας μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν; 

Θα ανοίξουν για άλλη μία φορά τον Ασκό του Αιόλου; 
Και αν ναι, μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να πάνε;

Μετά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία, αλλαγές που έχουν αποβεί σαφέστατα εναντίον τους, τα πιο πάνω ερωτήματα, δίνουν και από μόνα τους την απάντηση. Η οποία είναι ότι οι Αμερικάνοι στην σημερινή εποχή, ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να πραγματοποιήσουν τέτοιας μεγάλης εμβέλειας στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της νεολαίας του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τράμπ, ο Τσάρλι Κίρκ, με προχθεσινό δημόσιο σχόλιό του, υπενθύμισε αυτή την πασίγνωστη πλέον σε όλο τον κόσμο αλήθεια:



«Το χρέος μας, έχει φτάσει τα 23τρις. Ξοδέψαμε 4τρις σε πολέμους στην Μέση Ανατολή, και η περιοχή εξακολουθεί να είναι για εμάς, περισσότερο ασταθής απ' ότι ήταν πριν από αυτούς τους πολέμους. Οι πόλεις μας βουλιάζουν. Στην χώρα μας πεθαίνουν χιλιάδες από τα ναρκωτικά, ή αυτοκτονούν. Δεν θέλουμε άλλους ατελείωτους πολέμους»!...

Οι Αμερικάνοι κάτι θέλουν. Αυτό το κάτι όμως βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση όχι μόνο με την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, άρα και την στρατιωτική αδυναμία τους, αλλά κυρίως με την κοινωνική ρευστότητα (για να μην πούμε αστάθεια) που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας τους. Είναι αυτοί οι πολύ σοβαροί λόγοι που τους έχουν κάνει σιγά - σιγά να αποχωρούν από παντού.

Ύστερα από τόσα χρόνια παραμονής στο Ιράκ, έχει έρθει πλέον η στιγμή για την οριστική τους αποχώρηση. Η δολοφονία του Σουλεϊμανί είναι το σύννεφο καπνού, το οποίο θα τους επιτρέψει να φύγουν με...ψηλά το κεφάλι.

Η μέχρι σήμερα άκρως φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση του Ιράκ,
 ζήτησε ύστερα από ψηφοφορία που έγινε στην βουλή, να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα από την χώρα. Μαζί και οι Αμερικάνοι φυσικά!!. Και αυτοί οι τελευταίοι (ακόμα πιο φυσικά..) έσπευσαν αμέσως να συμμορφωθούν.

Εχθές, ο Αρχηγός του Αμερικάνικου Ναυτικού Σώματος Γουίλιαμ Η. Σίλι έστειλε επιστολή στον Ιρακινό Υποπτέραρχο Αμπντούλ Αμίρ, με την οποία του γνωστοποιούσε ότι οι Αμερικάνοι, μαζί με τους συμμάχους τους άλλων χωρών, ήταν έτοιμοι να αρχίσουν την αποχώρηση από την χώρα. Του ζήτησε μάλιστα και άδεια για την πτήση στον εναέριο χώρο μαχητικών ελικόπτερων τα οποία θα φρόντιζαν για τις διάφορες μεταφορές μονάδων, και στρατιωτικού υλικού. Την επιστολή επιβεβαίωσε και το "Ρώϋτερ".

Ωστόσο μετά από λίγο, ο αρχηγός του Αμερικάνικου Μεικτού Γενικού Επιτελείου Μάρκ Μίλλεϊ, διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια επιστολή!. Προφανώς πρόκειται ή για στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, ή για διαφωνίες που ήδη υπάρχουν ανάμεσα στους επιτελείς του πενταγώνου.

Το Ρώσικο πρακτορείο Σπούτνικ φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα όταν λέει ότι:

"Θα φύγουν, αλλά θα το κάνουν με πολλαπλή κινητικότητα μέσα από αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις οι οποίες θα αντανακλούν και εσωτερικές συγκρούσεις".


Δεν είναι τυχαία άλλωστε η είδηση που λέει οτι στην Ουάσιγκτον επικρατεί χάος, από τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις που λαβαίνουν χώρα τις τελευταίες μέρες.

Ναι. Οι Αμερικάνοι κάνουν διάφορα παραπειστικά παιχνίδια προκειμένου να κρύψουν την απόλυτη παρακμή στην οποία με το πέρασμα του χρόνου έχουν περιέλθει. Αλλά ακόμα και όταν παίζουν παιχνίδια έχουν συνηθίσει ακόμα κι' αυτά, να τα κάνουν χύνοντας τριγύρω τους αίμα...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.