# #

13 Σεπ 2019

Η Ντόρα επιβεβαιώνει την προεκλογική απάτη: Θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη στιγμή που βουλευτές της ΝΔ επιμένουν στη ρητορική περί προδοτικής Συμφωνίας, η Ντ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει με κάθε επισημότητα ότι η κυβέρνηση «θα τηρήσει και θα τιμήσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση περί διάστασης των προεκλογικών λόγων σε σχέση με τις μετεκλογικές πράξεις αναφορικά με τις Πρέσπες.
«Ακούω μία ...
παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση στο θέμα των Πρεσπών, ότι δεν τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά» είπε και πρόσθεσε: «Να θυμίσω ότι η ΝΔ προεκλογικά σε όλους τους τόνους, εντός του Κοινοβουλίου και εκτός του Κοινοβουλίου, είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η Συμφωνία, τότε θα είναι εν ισχύ και πως δεν υπάρχει καμία δύναμη να αναιρέσει αυτή τη Συμφωνία».
Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο, ενώ επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας» τη δεύτερη πτυχή του θέματος που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα και η διαχείριση του ζητήματος αυτού θα είναι ανάλογη με όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την κα Μπακογιάννη, η τρίτη πτυχή σχετίζεται με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, με την ελληνική εξωτερική πολιτική να αντιμετωπίζει τα κεφάλαια ανάλογα με τα συμφέροντά της.
«Άρα, όλη αυτή η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η ΝΔ άποψη, αφού θεωρεί ότι η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες, αλλά μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό γιατί η Συμφωνία ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε!» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ, με τα λεγόμενά της να βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα υποστηρίζουν δημοσίως εκπρόσωποι της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.