# #

27 Μαΐ 2019

Εκλογές και....συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ

Νέος θρίαμβος για τους Έλληνες


Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο πρώτος γύρος των εθνικών εκλογών -που ονομάζεται ευρωεκλογές-, αφού το 43% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου δεν πήγε να ψηφίσει, οπότε τώρα θα έχουμε τον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών που μάλλον θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο νικητής των ευρωεκλογών -μετά την αποχή- αν και, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όλοι αισθάνονται νικητές στην Ελλάδα αν και είναι ένα χρεοκοπημένο και υποθηκευμένο προτεκτοράτο.

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε άψογα όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποτίθεται πως θα καταργούσε, λογικό ήταν οι πολίτες να προτιμήσουν την αυθεντική δεξιά, αν και αποκλείεται να περάσει τόσο καλά και τόσο εύκολα ...
τα νεοφιλελεύθερα μέτρα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, ο πραγματικός νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που βρήκε την ευκαιρία να επικαλεστεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να προκηρύξει εθνικές εκλογές, ώστε να κάνει πάσα τη νέα χρεοκοπία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού η πρώτη χρεοκοπία έσκασε το 2010 στα χέρια του ζαβού παιδιού του Παπανδρέου, το σωστό είναι η δεύτερη χρεοκοπία να σκάσει δέκα χρόνια μετά στα χέρια του ζαβού παιδιού του Μητσοτάκη.

Μάλιστα, θα είναι υπέροχο οι Έλληνες να ψηφίσουν σε ποσοστό 44% τον Κυριάκο Μητσοτάκη -όπως είχαν κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου-, ώστε να αποδείξουν πως έχουν τρελή αίσθηση του χιούμορ αλλά και να δικαιώσουν όσους έφυγαν από την Ελλάδα για να σωθούν από την βλακεία.

Λογικά, μετά τη νέα χρεοκοπία θα έχουμε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, για να σώσουν μαζί τη χώρα, εκτός αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να περιμένει λίγο, για να φέρει μετά μόνος του την ελπίδα για μια ακόμα φορά.


Το πιο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι η διάσπαση της Χρυσής Αυγής, αφού ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της προτίμησε την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, για να τιμήσουν τον άνθρωπο που πουλούσε τα χειρόγραφα του Χριστού αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση, αφού ζούμε σε μια χώρα που υποδέχεται το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους και πολλοί πολίτες της πιστεύουν πως ανάβει μόνο από ελληνικά χέρια.

Μαζί με τις ευρωεκλογές είχαμε και αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι νικητές σε μια χώρα που έχει ηττηθεί εντελώς αλλά συμπεριφέρεται λες και πετάει από θρίαμβο σε θρίαμβο.

Ο δήμος της Αθήνας θα περάσει την επόμενη Κυριακή στα χέρια του Κώστα Μπακογιάννη -ώστε να δοκιμάσουμε το μοντέλο «θείος πρωθυπουργός, ανιψιός δήμαρχος»-, ενώ κάποια θέση θα βρεθεί και για τη μάνα, κόρη και αδερφή Ντόρα Μπακογιάννη, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας μας φόρεσε καπέλο το Μητσοτακέικο για πάντα αλλά μια συγγνώμη δεν μας έχει ζητήσει γιατί είναι αμετανόητος.


https://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.