10 Φεβ 2019

ΕΡΕΥΝΑ Έριξε το ΝΑΤΟ «βόμβες στείρωσης» στην Γιουγκοσλαβία;

Αποτέλεσμα εικόνας για pafilis

Ο Θανάσης Παφίλης, στην ομιλία του στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στις λεγόμενες «βόμβες στείρωσης» όπως τις ονόμασε.

Τέτοιες «βόμβες στείρωσης» υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. (δείτε το απόσπασμα στο video)

Τι συνέβη όμως με τις λεγόμενες «βόμβες στείρωσης» στη Γιουγκοσλαβία και σε τι αναφέρθηκε ο Θ. Παφίλης;
Η αναφορά του έγινε με πηγή την μαρτυρία ενός Ισπανού πιλότου του ΝΑΤΟ, του Adolfo Luis Martin de la Ηoz, ο οποίος έδρασε εκείνη την περίοδο στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. Η μαρτυρία του το 1999, πρώτιστα σε μια ισπανική εφημερίδα και μετ’ έπειτα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου προσεκλήθη να καταθέσει, αναφέρει:
«Καταστρέψαμε αυτή τη χώρα, τη βομβαρδίσαμε με όπλα της υψηλότερης τεχνολογίας, αέρια νεύρων, νάρκες με αλεξίπτωτα που εκρήγνυνται μόλις αγγίξουν το έδαφος, βόμβες που περιείχαν ουράνιο, μαύρα ναπάλμ, χημικά που επιφέρουν στείρωση , σπρέι που δηλητηριάζουν τις σοδειές κι ακόμη με όπλα για τα οποία ως σήμερα δεν ξέραμε ότι υπήρχαν. Με την καθοδήγηση των Βορειοαμερικανών, διαπράχθηκε μια από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες κατά της ανθρωπότητας».

Η αποκαλυπτική, όσο και συγκλονιστική ομολογία ανήκει στον σμηναγό Αδόλφο Λουίς Μάρτιν δε λα Χοζ,της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έναν πολύπειρο πιλότο, «ειδικό» στα «F-16», και αποτελεί ένα μικρό μέρος της συνέντευξής του στην εβδομαδιαία ισπανική εφημερίδα «Articulo 20».
Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη – 19 Ιούνη 1999
 https://jodi.graphics/2019/02/07/pafilis-bombes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.