# #

7 Νοε 2018

Σε περίπτωση παπαδοεξέγερσης.......

Μια επανάσταση των παπάδων μας έλειπε

Μια επανάσταση των παπάδων μας έλειπε
Μια μέρα μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για τον αποχαρακτηρισμό των κληρικών-δημοσίων υπαλλήλων, ο σύνδεσμος κληρικών Ελλάδος, το συνδικαλιστικό όργανο δηλαδή των παπάδων που αριθμεί αν θυμάμαι καλά 8.000 μέλη εξανίσταται, καταδικάζει τη συμφωνία και προειδοποιεί για ξεσηκωμό. 
Κοπιάστε κι εσείς, κλείστε τους δρόμους, σηκώστε σημαίες, εξαπτέρυγα, εικόνες και πλακάτ, βάλτε φωτιά σε κανέναν κάδο, αναποδογυρίστε κανένα περιπολικό, γράψτε συνθήματα σε τοίχους. 
Μετά εμπρός κηρύξτε την αποχή από τα ιερατικά σας καθήκοντα, σταματήστε να ...
παντρεύετε κόσμο, φρενάρετε τις βαφτίσεις, ματαιώστε τις κηδείες, ακυρώστε κανένα μνημόσυνο (βέβαια διαφυγόντα μαύρα λεφτά είναι όλα αυτά για τους παπάδες) κι αφήστε μας στο έλεος του διαόλου, του εξαποδώ.
Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό στην Ελλάδα του έτους 2018 με τα τόσα δημογραφικά προβλήματα, την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού να καλπάζουν, στη δίνη μιας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, στην απόλυτη ανυπαρξία μιας ηθικής στήριξης αυτού του δύσμοιρου λαού, μια κυβέρνηση για να επαναπροσδιοριστεί ως “αριστερή” να σηκώνει το θέμα, για να έχει να λέει ότι “κάτι κάναμε με την εκκλησία”. 
Είναι επίσης απογοητευτικό να υπάρξει αντιπολιτευτικός λόγος, που θα υπάρξει να είστε σίγουροι, που θα προστρέξει δεξιά ή ακροδεξιά του Κυρίου, για να καρπωθεί ψηφαλάκια από γριούλες και γεροντάκια Θεοσεβούμενα ή Θεοφοβούμενα.
Γενικά είναι τρομερά απογοητευτικό να συζητάμε Νοέμβριο του 2018 τα της μισθοδοσίας των παπάδων και τα περί εκκλησιαστικής περιουσίας. Ακόμα περί εκκλησιαστικής περιουσίας; 
Πάλι να θυμόμαστε τα χειροποίητα VW Phaethon του Μακαριστού Χριστοδούλου, τα εκατομμύρια εκατομμυρίων υπεξαιρεθέντων της Μητρόπολης Αττικής, την χρυσοποίκιλτη βιομηχανία της Πίστης, τα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που εκμισθώνει η Εκκλησία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή τις εκατοντάδες χιλιάδων στρεμμάτων που κατέχει ανά την ελληνική επικράτεια; Πάλι να ακούμε τον τεθλιμμένο Άγιο Θεσσαλονίκης να περιγράφει το οικονομικό δράμα της Μητροπόλεως του; 
Νισάφι πια, πέθανε κι ο Φώσκολος.
Διαβάζω στο reader.gr : Προσωπικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου χαρακτήρισε τη συμφωνία 15 σημείων με την κυβέρνηση ο ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης. Ο π. Γεώργιος, αναρωτήθηκε αν πάψουν να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι κληρικοί « Ποιος φορέας της Πολιτείας θα εξασφαλίσει για εμάς τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». 
Ξέρω γω Χριστιανέ μου; 
Μπορείτε ωραιότατα να κάνετε ως ΑΕ μια προνομιακή σύμβαση με μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία, “κούτελο” ως οργανισμός σίγουρα έχετε, να είστε όλοι ασφαλισμένοι, εξασφαλισμένοι, με το Λουξεμβούργο σας, τα ομόλογά σας, τις offshore σας, τα πάντα σας. Είναι win win situation πίστεψέ με, άσε που μάλλον κάποιοι εξ υμών ήδη το έχουν το knowhow !
Αν κάτι με κάνει ολότελα απαισιόδοξο ώρες ώρες, είναι που ασχολούμαστε με τα ίδια και ίδια ανύπαρκτα θέματα αφήνοντας τα υπαρκτά, να είναι αντικείμενα ενασχόλησης λίγων, μόνων, πεφωτισμένων ανθρώπων, που παλεύουν με τα κύματα. Και ναι, κάποιες φορές αυτοί οι λίγοι, μόνοι, πεφωτισμένοι είναι κληρικοί, που λίγο νοιάζονται, για το αν στην φορολογική τους δήλωση περιγράφονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν χρόνια να ραφτούν sur mesure σε έναν από τους πιο glamorous εκκλησιαστικούς οίκους, που κοίτα να δεις ρε φίλε, η νηστεία και η προσευχή δεν τους πάχυνε ακόμα.
Είναι θέμα επιλογής να μην αφήσω την απαισιοδοξία και την παπαδομαυρίλα να με πάρει από κάτω, όπως ανέχτηκα τόσο καιρό τους οπαδούς του Σώρρα στην Πλατεία Αριστοτέλους να κηρύσσουν τα δικά τους εξωγήινα, θα ανεχτώ και την δημοσιουπαλληλική παπαδολαγνεία, να εξορίζει στο πυρ το εξώτερον τον Τσίπρα, τον Ιερώνυμο, οποιονδήποτε εκτός από το χρήμα. Είναι θέμα επιλογής να κοιτάξω με ελπίδα τον κληρικό που αντιλαμβάνεται ως παιδί του το κάθε παιδί κι όχι το λευκό Χριστιανό ορθόδοξο με γλυμμένη χωρίστρα παιδάκι.
Σε περίπτωση παπαδοεξέγερσης οφείλω όμως να υπογραμμίσω, ότι καθυστερήσατε αδικαιολόγητα, γιατί πέρασε το Haloween, αν γίνεται κάντε μια υπομονή να ανοίξει το Τριώδιο. 
Αν πάντως ρε φίλε αντιληφθώ κανέναν νεοέλληνα να ψηφίζει Τσίπρα ή Κυριάκο ή Καμμένο με γνώμονα τα 15 σημεία της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου για την εκκλησία, θα ξανασκεφτώ σοβαρά το ενδεχόμενο μετανάστευσης, πάει πολύ για να το ανεχτώ.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΔΕΣ Ο ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕ.ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΙΔΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ "ΓΛΥΜΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣΤΡΑ".ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΑΥΤΑ Η΄ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΙΟΥΣΗ ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ,Ο ΚΑΘΕ ΚΙΟΥΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΟΝΕΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ.Α ΡΕ ΠΕΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΘΟΛΩΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ.ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ "ΓΛΥΜΜΕΝΩΝ" ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ;ΤΟΣΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΛΑΒΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.