# #

23 Μαΐ 2018

Τσίπρας (και για το Σκοπιανό)....Μωρός ή βαλτός ή και τα δύο μαζί



Ο άνθρωπος από tabula rasa - Media


Το… πρόσφυμα Ίλιντεν στο Μασεντονίγια μόνον ως πλάκα μπορεί να εκληφθεί. Πλην όμως επειδή οι ταγοί μας και τα μπροστοκρίαρα των «ετερόκλητων όχλων», μας έχουν κάνει χώρα της πλάκας, το Ίλιντεν μπορεί να εκληφθεί μόνον ωςπροβοκάτσια

Καθ’ ότι αν το Ίλιντεν «έχει πέσει στο τραπέζι»,
τούτο έχει γίνει ώστε με την απόσυρσή του, το Γκόρνα Μασεντονίγια(ακόμα και το… κόρνα) να μας φανεί λουκούμι. Φθηνό, αλλά με κάτι τέτοια φθηνιάρικα τεχνάσματα έχει πολιτευθεί ως τώρα η κυβέρνηση των τοποτηρητών της Γερμανίας σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Βεβαίως, υπάρχει και το ενδεχόμενο όντως ο Τσίπρας να συζήτησε για Ίλιντεν. Οι βροντώδεις γνώσεις του (και) στην Ιστορία, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο. Από άγραφο χαρτί είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος, ό,τι θέλει ο καθένας μπορεί να γράφει πάνω του. Αλλά ακόμα κι αν κάποιος από την παρέα των ανδρεικέλων πρόλαβε να ψιθυρίσει στον Τσίπρα τι ήταν το Ίλιντεν, εις μάτην και ποσώς. «Έχει σύνορα η θάλασσα» για να έχει και το Ίλιντεν;


Όμως, η κατάσταση είναι απελπιστική. 

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να φέρει για τη FYROM συμφωνία σαλάμι. Ζήσε Μάη μου να αλλάξω το Σύνταγμα να τρως σανό για χάπατα. Δεν ξέρω τίποτα πιο επικίνδυνο από τους ανόητους που υποτιμούν τη νοημοσύνη των άλλων, των πολιτών του λαού. 

Όμως, αυτό ακριβώς κάνει ο Τσίπρας σε όλα τα μέτωπα. Στο θέμα της «καθαρής εξόδου», στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και κυριότατα στο θέμα του χρέους. Όπου, η όποια διευθέτηση όποια μορφή κι αν πάρει, με ή χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα επιμηκύνει την αιχμαλωσία της χώρας μας στον αιώνα και θα επιτρέψει τηναπομύζηση των κοιτασμάτων που διαθέτει από τις Λάμιες, ΗΠΑ, Τουρκία και λοιπή λυκοσυμμορία.

Διότι η Ελλάδα δεν έγινε προτεκτοράτο (μέσω της κρίσης δανεισμού που μετατράπηκε σε κρίση χρέους, ώστε να επιβληθούν τα μνημόνια) επειδή καρκινοβατούσε η οικονομία της (ένα μέγεθος γύρω στο 2% του Ενωσιακού ΑΕΠ), αλλά διότι η αξία των κοιτασμάτων της σε πετρέλαια και φυσικό αέριο είναι το Χρυσόμαλο Δέρας των Ληστών, ΗΠΑ, Τουρκίας και λοιπής λυκοσυμμορίας.

Γιατί, αίφνης ο Τσίπρας ενεπλάκη σε «διμέτωπο» προσθέτοντας στην πλάτη μας τις διαπραγματεύσεις με τη FYROM, ενώ το μέτωπο με την Τουρκία είναι πιο «ανοιχτό» παρά ποτέ; Μόνον ένας μωρός ή ένας βαλτός θα έσπευδε τοις των Αμερικανών ρήμασι πειθόμενος να εξυπηρετήσει την πρεμούρα της FYROM να μπει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Μωρός ή βαλτός θα υποθήκευε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια. 

Μωρός ή βαλτός θα προσπαθούσε να εξαπατήσει τους Έλληνες για τις συντάξεις, την ευέλικτη εργασία, το προσφυγικό, τη μετανάστευση των Ελλήνων, τη μεταμόρφωση του δημογραφικού προβλήματος σε Φάουσα

Μόνον μωρός ή βαλτός θα προσπαθούσε να εξαπατήσει τους Έλληνες για το χρέος που, έτσι όπως πάει να διευθετηθεί, θα μετατραπεί σε Λερναία Ύδρα (μία δόση θα εξοφλείται, δύο θα αναφύονται) έως δεκάτης τετάρτης γενεάς.

Μωρός ή βαλτός ή και τα δύο μαζί ο Τσίπρας δεν είναι μόνον ένα φερέφωνο που εκφωνεί ό,τι του υπαγορεύεται, αλλά είναι προσέτι ένα άγραφο χαρτί που πάνω του γράφουν οι Δυνατοί συμβόλαια και διαταγές, διαστρεβλώσεις κι απατεωνιές, ύβρεις και ευφημισμούς κι αυτός τα υπογράφει! Όλα! Και μάλιστα εύχαρης και χαχανίζοντας!

Ο Τσίπρας έφερε τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα και αυξήθηκε η Τουρκική επιθετικότητα. 

Ο Τσίπρας έσπευσε υπό τις προσταγές των ΗΠΑ σε διαπραγματεύσεις με τη FYROM. 

Η «καθαρή έξοδος», η Εποπτεία και το χρέος απειλούν να βγάλουν την Ελλάδα από τον χάρτη, πριν από το ίδιο το Δημογραφικό.

Το τραγικό για όλους μας είναι ότι λύσεις μάλιστα γρήγορες και αποτελεσματικές για όλα αυτά υπάρχουν. Αλλά περί αυτών στην κυρίως πολιτική σκηνή, άκρα του τάφου σιωπή

Λογικόν! οι νεκροθάφτες δεν μιλάνε. 
Απλώς οι πιο ανόητοι απ’ αυτούς χαχανίζουν…


ΣΤΑΘΗΣ

 ΠΗΓΗ: 
http://www.topontiki.gr/article/274260/o-anthropos-apo-tabula-rasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.