# #

9 Νοε 2017

Αγοράστε μέλι μόνο από μελισσοκόμους: Και όταν μάθετε το γιατί...



Αγοράστε μέλι μόνο από μελισσοκόμους, και όχι απο πλανόδιους στο δρόμο, ή όταν το βρίσκετε σε μια "γυαλιστερή" συσκευασία στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ, διότι μπορεί να μην είναι καν μέλι.

 Φυσικά αναφερόμαστε στα εισαγώμενα μέλια, που μετονομάζονται ως ελληνικά, και στα νοθευμένα, που όχι μόνο δεν είναι μέλια, αλλά είναι και επικίνδυνα για την υγεία. Τα τελευταία χρόνια η απάτη κατά του καταναλωτή έχει ως συνέπεια και τη καταστροφή των.. μελισσοκόμων.

 Εταιρίες εισάγουν μέλια από το εξωτερικό, και τα πωλούν στην Ελλάδα ως Ελληνικά, χρησιμοποιόντας διάφορα διαφημιστικά κόλπα, και τα πωλούν σε τιμές προσφοράς!! 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Οι λεγόμενοι "πλανόδιοι" πωλητές μελιού, σύμφωνα με πηγές που έχει η Ορεινή Μέλισσα, έχουν κατακλύσει την αγορά, και υπάρχουν περιπτώσεις, όπου παίρνουν με τη σειρά τα σπίτια, και πουλάνε μέλι 10 ευρώ τα 3 κιλά, δηλαδή τιμές εξωφρενικά, χαμηλές. 

Στόχος τους είναι οι τρίτες ηλικίες, και άνθρωποι με πλήρη άγνοια γύρω από το μέλι. 

Φυσικά αν δεν αγόραζε κανείς αυτά τα μέλια, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης τέτοιοι άνθρωποι. 

Όμως το κακό είναι ότι βρίσκουν έδαφος και ο κόσμος μέσα στην απόγνωση της κρίσης, αγοράζει απο αυτούς. 

Θυμάμαι πρίν λίγο καιρό, που κάποιοι γνωστοί μου έκαναν το λάθος και αγόρασαν τέτοιο μέλι, απο πλανόδιο. Ήταν ένας αλλοδαπός, που έπαιρνε με τη σειρά τα σπίτια στα χωριά. Μόλις δοκίμασα αυτό το μέλι, το έφτυσα! Η γεύση ήταν σαν αυτή που έχουν μερικές τροφές με άρωμα μέλι. Άθλιο προιόν. Απορώ πως μερικοί άνθρωποι το βάζουν στο στόμα τους αυτό τη δηλητήριο...
Άλλη μέθοδος εξαπάτησης του καταναλωτή, είναι οι τρελές προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

 Μείγματα μελιών απο βουλγαρίες, ισπανίες, κίνες και ένα σωρό άλλες χώρες ανακατεμένα όλα μαζί, πωλούνται απο πασίγνωστες αλυσίδες, σε εξευτελιστικές τιμές, ωστόσο μερικές απο αυτές τις εταιρίες είναι απολύτως νόμιμες, εφόσον η χώρα προέλευσης αναγράφεται αναλυτικά, και αυτό σύμφωνα με την νομοθεσία που μας έχει επιβάλλει η ευρωπαική ένωση είναι απολύτως νόμιμο. 

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου η χώρα προέλευσης γράφεται με μικρά γραμματάκια, και ο καταναλωτής έχει την εντύπωση ότι αγοράζει γνήσιο Ελληνικό Μέλι, και ότι βρήκε την ευκαιρία της ζωής του, να πάρει το κιλό με 3-4 ευρώ. Που να ήξερε τι παίρνει...
Η ευρωπαική ένωση όμως, ξέρει για ποιό λόγο έχει θεσπίσει αυτούς τους νόμους, δηλαδή να εισάγονται - εξάγονται απεριοριστες ποσότητες μελιού! Όπως ερεύνησε η Ορεινή Μέλισσα χώρες όπως η Γερμανία, που δεν παράγουν μέλι, έχουν καταφέρει να εξάγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες παγκοσμίως. Πως γίνετε μια χώρα σαν τη Γερμανία, να εξάγει τόσο πολύ μέλι; Μα φυσικά επειδή έχει οργάνωση. Η Γερμανία στα μέλια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ της έχει θεσπίσει ειδική νομοθεσία, η οποία περιλαμβάνει σήμα ΓΝΗΣΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ, και ένα σωρό άλλες πιστοποιήσεις, έτσι ώστε ο κόσμος, μέσα στη Γερμανία, να αγοράζει μόνο γερμανικό μέλι, και όχι ξένο.
Η Ελλαδίτσα μας όμως, που έπεσε θύμα όλης αυτής της καλοστημένης παγίδας, θύμα ενός οικονομικού πόλεμου, εξάγει τα λιγότερα μέλια, και εισάγει τα περισσότερα, και αυτό επειδή ήθελαν να συμβεί. Εμείς τι κάνουμε όμως γι αυτό; Έχουμε στα χέρια μας, ένα πραγματικό θησαυρό, Ελληνικά μέλια που βάση ερευνών αποδεικνύονται τα καλύτερα και πιο θεραπευτικά σε όλο το κόσμο. Αλλά δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το προιόν που μας δόθηκε. Και οι πολυεθνικές αναγκάζουν τον κόσμο να τρώνε τα φτηνιάρικα μέλια, όταν στο ίδιο μέρος υπάρχουν τα ποιο ποιοτικά μέλια του κόσμου. Τι να πεί κανείς λοιπόν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί, έχουμε χαθεί...

Η δημοσίευση αυτή έχει σκοπό να κατακεραυνώσει τα εισαγώμενα μέλια που ελληνοποιούνται και κυκλοφορούν παρανόμως στην αγορά. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θίξουμε τα Ελληνικά Μέλια, τους Έλληνες μελισσοκόμους και τις Ελληνικές εταιρίες που βοηθούν με οποιαδήποτε τρόπο στην ανάδειξη της αξίας και της ποιότητας του ΓΝΗΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.