# #

21 Φεβ 2017

Τι είναι το «τάμα του έθνους»;

Αποσύρθηκαν οι υπογραφές των 16 βουλευτών της ΝΔ που συνυπέγραφαν ερώτηση με τους Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο για την εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους περί ανεγέρσεως Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού στην Αθήνα».
Η απόσυρση των υπογραφών των βουλευτών της ΝΔ από το κείμενο της ερώτησης έγινε γνωστή από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη αντίδραση από..
την ηγεσία του κόμματος, τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ερώτησης (αφορά στην ανέγερση φαραωνικού ναού στην Αττική) όσο και για το γεγονός ότι την ερώτηση συνυπέγραφαν οι κ. Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος, πρ. ΑΝΕΛ).
Οι βουλευτές ζητούσαν από τους υπουργούς Πολιτισμού και Παιδείας να απαντήσουν εάν είναι στις προθέσεις της συγκυβέρνησης η «εκπλήρωση του τάματος του έθνους, για την ανέγερση του Ναού προς έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον Θεό για τη σωτηρία του Έθνους στην Επανάσταση του 1821».



Σχόλιο...
Η ηλιθιότητα τώρα φέρει την σφραγίδα της ΝΔ. Βουλευτές της ζητούσαν να πραγματοποιηθεί το "Τάμα του Έθνους", που δεν είναι άλλο από μια απάτη ολκής. Τι είναι το "Τάμα του Έθνους";
Η καττάρα του έθνους, οι ρασοφόροι, έφεραν τον Κολοκοτρώνη δήθεν να υπόσχεται στο Θεό ανέγερση μεγαλοπρεπούς ναού του "Σωτήρος Χριστού", αν κέρδιζαν τον πόλεμο κατά των οθωμανών. Αυτό το μύθευμα σήκωσε λάβαρο η δικτατορία Παπαδοπούλου και ακολούθησε τεράστιος υποχρεωτικός έρανος από τους πάντες για να χτιστεί κάτι αντίστοιχο της Αγίας Σοφίας στα Τουρκοβούνια. Εκατομμύρια συμμαζεύτηκαν αλλά το 'τάμα' ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Ήταν ένα χουντικό σκάνδαλο ολκής.
Είχε πράγματι ο Γέρος του Μωριά κάνει συμβόλαιο με τον Θεό (=τάμα) να χτίσει τέτοιο ναό; Απίθανο και απίστευτο. Ο Γέρος σιχαινόταν του παπάδες και το ιερατείο τους. Πέντε αδέλφια του σκοτώθηκαν από τους τουρκους σε μια νύχτα έξω από την Δημητσάνα κατόπιν προδοσίας των καλογήρων, ο αλητοδεσπότης Καλαβρύτων Παλαιών Πατρών Γερμανός μάζεψε τα λεφτά της επαναστάσεως που του είχαν εμπιστευτεί και τα φυγάδευσε στη Ζάκυνθο, στο συγγενειό του και με το σπαθί στο λαιμό έκανε την περίφημη ορκομωσία.
Το 'Τάμα' λοιπόν ήταν εύρημα των ρασοφόρων και το ξαναφέρνουν στην επιφάνεια γιατί ορέγονται να χτίσουν καθεδρικό ναό στο Ζάπειο. Ίσως να ζητήσουν να χτίσουν στην Ακρόπολη!

Tryphon Olympios







ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Η ηλιθιότητα τώρα φέρει την σφραγίδα της ΝΔ. Βουλευτές της ζητούσαν να πραγματοποιηθεί το "Τάμα του Έθνους", που δεν είναι άλλο από μια απάτη ολκής. Τι είναι το "Τάμα του Έθνους"; Η καττάρα του έθνους, οι ρασοφόροι, έφεραν τον Κολοκοτρώνη δήθεν να υπόσχεται στο Θεό ανέγερση μεγαλοπρεπούς ναού του "Σωτήρος Χριστού", αν κέρδιζαν τον πόλεμο κατά των οθωμανών. Αυτό το μύθευμα σήκωσε λάβαρο η δικτατορία Παπαδοπούλου και ακολούθησε τεράστιος υποχρεωτικός έρανος από τους πάντες για να χτιστεί κάτι αντίστοιχο της Αγίας Σοφίας στα Τορκοβούνια. Εκατομμύρια συμμαζεύτηκαν αλλά το 'τάμα' ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Ήταν ένα χουντικό σκάνδαλο ολκής. Είχε πράγματι ο Γέρος του Μωριά κάνει συμβόλαιο με τον Θεό (=τάμα) να χτίσει τέτοιο ναό; Απίθανο και απίστευτο. Ο Γέρος σιχαινόταν του παπάδες και το ιερατείο τους. Πέντε αδέλφια του σκοτώθηκαν από τους τουρκους σε μια νύχτα έξω από την Δημητσάνα κατόπιν προδοσίας των καλογήρων, ο αλητοδεσπότης Καλαβρύτων Παλαιών Πατρών Γερμανός μάζεψε τα λεφτά της επαναστάσεως που του είχαν εμπιστευτεί και τα φυγάδευσε στη Ζάκυνθο, στο συγγενειό του και με το σπαθί στο λαιμό έκανε την περίφημη ορκομωσία. Το 'Τάμα' λοιπόν ήταν εύρημα των ρασοφόρων και το ξαναφέρνουν στην επιφάνεια γιατί ορέγονται να χτίσουν καθεδρικό ναό στο Ζάπειο. Ίσως να ζητήσουν να χτίσουν στην Ακρόπολη!

1 σχόλιο:

  1. Μηπως απάτη ειναι τα αγραμματοι περι την Ιστορία;

    «Όταν η τοπική περιφέρεια της Ελλάδος και η καθέδρα της Κυβερνήσεώς της κατασταθώσιν οριστικώς, και οι οικονομικοί πόροι του Κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθή κατά διαταγήν της Κυβερνήσεως εις την καθέδραν αυτής ναός επ’ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος.»

    (Σελ. 123 – Ψήφισμα Η, Άρθρο Α’)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.